ŠOK U ČETVRTFINALU KUPA! Zvezda posle penala ispala u Šapcu! Radonjić tragičar! (VIDEO)
Detalj sa meča Mačva - Crvena zvezda u Kupu, Foto: Printscreen/Arenasport 1

Kup Srbije u fudbalu, 1/4 finale

ŠOK U ČETVRTFINALU KUPA! Zvezda posle penala ispala u Šapcu! Radonjić tragičar! (VIDEO)

Sva dešavanja na ovom meču možete pratili ste u "lajv blogu" na Espreso.co.rs

Objavljeno: 17:38h

Fudbaleri Mačve su uz mnogo muke slavili nad Crvenom zvezdom u četvrtfinalu Kupa i to posle boljeg izvođenja jedanaesteraca!

U regularnom delu bilo je 0:0.

Tragičar meča bio je Nemanja Radonjić koji je promašio penal u petoj seriji!

Vladan Milojević je promešao karte pred ovaj meč zbog povreda igrača koji su izneli najveći teret ove sezone pre svega misli se na Vujadina Savića i Mičela Donalda, pa je tako šansu za debi dobio Stefan Hajdin, a i mladi Luka Ilić se našao u startnoj postavi. Meč su obeležili mnogobrojni faulovi posle kojih su više primedbi na sudije imali domaći igrači Mačve. Dosta čarki među igračima oba kluba su viđeni na terenu kraj Save, a sudija Santrač pokazao je devet žutih kartona. Novu glavobolju Milojeviću zadala je i povreda Filipa Stojkovića koji se povredio u 50. minutu igre, i morao je da napusti teren zbog problema sa zadnjom ložom, a umesto njega na teren je kročio Marko Gobeljić.

FK Mačva - FK Crvena zvezda
FK Mačva - FK Crvena zvezdafoto: Printscreen/Arenasport 1

Zvezda je ušla u meč sa prilikom sa pogodak već posle pola minuta igre, ali je Nenad Krstičić šutirao iz slobodnog udarca pravo u živi zid. U nastavku prvog dela tim sa Marakane je imao veći posed lopte, a najbliži golu bio je Pešić u 26. minutu kada je iz okreta uputio udarac ka golu, ali je Puletić bio priseban i intervenisao. Najbolju priliku za pogodak, i to pogodak sezone, imao je Obrovac u finišu prvog dela kada je posle lošeg ispucavanja Borjana prilikom izletanja iz kaznenog prostora, opalio sa skoro pola terena i prevario golmana Zvezde, ali je Le Talek krajnjim naporima uspeo da izbaci loptu glavom preko gola. Pred sam kraj prvog poluvremena, Hajdin je iskosa sa leve strane uputio udarac ali pogodio je samo spoljni deo mreže.

Drugo poluvreme je donelo nešto mirniju igru sa manje uzbuđenja, ali u 74. minutu igre Nenad Gavrić je postigao pogodak glavom, a pomoćni sudija podigao zastavicu zbog ofsajda. Sumnjiva odluka pomoćnog arbitra je sprečila Mačvu da povede protiv favorita iz Beograda. Čim je kročio na teren Nemanja Radonjić je oprobao svoj udarac u 79. minutu, ali Puletić izbija loptu u korner. Do kraja meča bez prave prilike, pa su pobednika odlučili penali. Ekipa iz Šapca pokazala se kao protivnik koji se nije libio da napadne ranjenu Zvezdu i odigrali su utakmicu za primer ostalim klubovima koji uglavnom "parkiraju autobus" pred svoj gol i ne pomišljaju da priprete svom rivalu.

MAČVA - CRVENA ZVEZDA 0:0 (5:4 posle penala)

Mačva: Puletić, Pejović, Tošić, Jovanović, Ristivojević, Ivić, Obrovac, Adamović, Jeremić, Gavrić, Matić

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Babić, Hajdin, Jovičić, Krstičić, Srnić, L.Ilić, Milić, Pešić

Sva dešavanja na ovom meču možete pratili ste u "lajv blogu" na Espreso.co.rs

Promašio je Radonjić!

4:4! Obrovac!

4:3! Milijaš!

3:3! Za sada su svi precizni!

Pogađa i Krstičić!

Pogađa i Gavrić!

Siguran je i Pešić! 2:1!

KAKAV ŠUT MATIĆA! 1:1!

TOK MEČA

90. minut - GOTOVO JE! IDEMO U PENALE!

74. minut - Pogodak za Mačvu, dao ga je Gavrić, ali je bio u ofsajdu! Tačnije, sudija mu je svirao ofsajd, koga evidentno nije bilo!

72. minut - Šutirao je Krstičić, ali daleko od gola.

69. minut - Ništa specijalno se ne dešava na terenu u poslednjih desetak minuta.

57. minut - Prilika i za Milića na drugoj strani. Ni od toga nema ništa.

55. minut - Velika šansa za Bojana Matića. Šutirao je sa nekih desetak metara iskosa, a Borjan je krajnjim naporima odbranio taj udarac.

50. minut - Povredio se Filip Stojković, zamenio ga je Gobeljić na poziciji desnog beka.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

POLUVREME!

45. minut - Možda i najlepša akcija na utakmici u režiji ekipe Crvene zvezde, ali je odlično odreagovao golman Vukašin Puletić.

38. minut - Novi udarac Pešića, ovog puta pored gola.

34. minut - Velika šansa za Mačvu. Izleteo je Borjan, lopta se odbila na nogu Obrovcu oko polovine terena, on ju je uputio u praznu mrežu, ali je Le Talek sjajno odreagovao i skinuo loptu sa gol linije.

26. minut - Kao da smo prizvali priliku, Hajdin je poslao loptu za Pešića koji se sam izborio za priliku da uputi udarac, ali je lopta zakačila nekog od igrača Mačve i prošla tik pored stative.

24. minut - Rasplamsala se igra u ovom periodu, vrlo su srčani i vidno željni dokazivanja igrači domaćeg tima. Međutim, ni jedna ekipa još nije uputila šut u okvir gola.

11. minut - Gužva u petercu Šapčana posle centaršuta Krističića, Hajdin je vratio loptu sa druge stative, ali je loše zahvatio loptu neko od igrača Zvezde i ona je otišla preko gola.

5. minut - Pokušaj i na drugoj strani, centaršut Adamovića, šutirao je igrač Mačve glavom ali visoko preko gola.

1. minut - Odmah je Zvezda imala šansu da iz slobodnog udarca sa dvadeset i nešto metara ugrozu Puletića, ali je "živi zid" zaustavio udarac Krstičića.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.