4 nacije otkazuju učešće na Mundijalu?! Uništili su ruske snove o Olimpijskim igrama, a sad ciljaju i Svetsko prvenstvo!
Četiri države prete bojkotom Mundijala u Rusiji zbog najnovije političke afere, Foto: Reuters

Spremni na sve

4 nacije otkazuju učešće na Mundijalu?! Uništili su ruske snove o Olimpijskim igrama, a sad ciljaju i Svetsko prvenstvo!

Otvorene pretnje ukoliko se dokažu sumnje da Kremlj stoji iza atentata na dvostrukog agenta i njegovu ćerku

Objavljeno:

FIFA se žestoko protivi uticaju politike i političara na rad nacionalnih saveza, ali zato na globalnom nivou rekli bismo upravo je politika ta koja ima ogroman uticaj na fudbal i sport uopšteno.

Nakon najnovije afere sa trovanjem dvostrukog tajnog agenta Sergeja Škripala i njegove ćerke u Salsburiju, kao prvoosumnjičeni da stoje iza toga se nalaze Rusi.

Zbog toga iz Britanije stižu brojne pretnje sankcijama i konsekcencama sa kojima će se Rusija suočiti ukoliko se dokaže da Kremlj stoji iza svega, a jedna od pretnji odnosi se i na Svetsko prvenstvo koje se u junu i julu održava u Rusiji.

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije, Boris Džonson, je već prošle nedelje najavio da će narediti zabranu učešća Engleske na Mundijalu, a pored njih još četiri zemlje bi mogle biti zamoljene da bojkotuju ovo takmičenje.

U pitanju su još Australija, Poljska i Japan. Ali sve to pod uslovom da se dokaže da Moskva stoji iza pokušaja atentata.

Boris Džonson preti bojkotom Svetskog prvenstva u Rusiji
Boris Džonson preti bojkotom Svetskog prvenstva u Rusijifoto: EPA/Neil Hall

Rusi s druge strane poručuju da su ove optužbe samo još jedan način propagande kakvu su očekivali u zapadnim medijima protiv njih uoči najvažnijeg i najvećeg sportskog događaja na svetu posle Olimpijskih igara.

- Neprestano upozoravamo da če pre početka Svetskog prvenstva u zapadnim medijima biti pokrenuta kampanja svim sredstvima kako bi se Rusija diskreditovala i umanjilo se poverenje u nju kao domaćina ovako značajnog događaja. Kao što smo pretpostavili, Englezi su posebno aktivni, pošto ne mogu da oproste što smo ih pobedili pošteno u izboru za domaćina Mundijala - poručeno je iz ruske prestonice.

BONUS VIDEO: Deka poklonio cveće Ivani Španović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.