Javio se gazda PAOK-a koji je s pištoljem upao na teren, pokrenuta i istraga protiv policajaca jer ga nisu uhapsili!
Vlasnik PAOK-a Ivan Savidis uputio izvinjenje javnosti, Foto: Reuters

Izgleda još je na slobodi

Javio se gazda PAOK-a koji je s pištoljem upao na teren, pokrenuta i istraga protiv policajaca jer ga nisu uhapsili!

Putem saopštenja se izvinio čitavoj svetskoj javnosti zbog svog ponašanja i priznao da mu nije bilo mesto na terenu, pogotovo ne sa pištoljem

Objavljeno: 16:00h

Ivan Savidis, vlasnik PAOK-a postao je u ova dva dana glavna ličnost u svetskom fudbalu nakon skandaloznog incidenta koji je napravio na derbi meču između njegovog kluba i AEK-a koji se bore za titulu u Grčkoj.

Rus sa grčkim pasošem uleteo je na teren u 90. minutu posle odluke sudije da poništi gol solunskih crno-belih koji bi im doneo možda i ključne bodove u borbi za šampionski pehar.

Ali ne samo da je Savidis uleteo, već je to učinio sa sve pištoljem za pojasom i četvoricom ljudi u ličnom obezbeđenju i ustremio se ka arbitru te mu izrekao pretnje.

Ivan Savidis je uleteo na teren sa pištoljem za pojasom
Ivan Savidis je uleteo na teren sa pištoljem za pojasomfoto: AP

Ipak, grčka poilicija je tek jutro nakon incidenta izdala nalog za njegovo hapšenje, a on se od tada nije oglašavao sve do sad kada se putem saopštenja izvinio čitavoj svetskoj javnosti zbog svog ponašanja i priznao da mu nije bilo mesto na terenu, pogotovo ne sa pištoljem.

- Želeo bih da se izvinim navijačima PAOK-a, svim navijačima u Grčkoj i celom svetu. Žao mi je što se ovo dogodilo. Naravno da nisam imao pravo da uđem na teren. Moje emocije su bile povezane sa negativnom pozadinom u poslednje vreme u grčkom fudbalu, i zbog onoga što se dogodilo na meču PAOK - AEK - odluke sudije, nadoknada vremena i ulazak desetina navijača oba tima na teren.

Ivan Savidis
Ivan Savidisfoto: AP

- Situacija na terenu je mogla da se pogorša. Sve o čemu sam razmišljao je bilo da zaštitim desetine hiljada navijača PAOK-a. Verujte mi, nisam želeo da utičem na protivnike i nisam pretio nikome. Nažalost, ja, moja porodica i saradnici postali smo taoci lošeg vođenja fudbala u Grčkoj. Ja se borim za čist fudbal sa poštenim suđenjem u svakoj utakmici - piše u saopštenju Savidisa dostavljenom grčkim medijima.

U međuvremenu, solunski tužioci naložili su pokretanje sudske istrage protiv njega, a po nalogu će se istražiti i zašto je policija navodno ignorisala instrukcije tužioca da se Savidis uhapsi na licu mesta.

Zbog ovog incidenta, koji je samo još jedan u moru sličnih, koji su se desili u grčkom fudbalu u poslednje vreme, tamošnja Vlada je prekinula prvenstvo i zabranila takmičenje do daljnjeg, dok FIFA razmatra da zbog svega čak zabrani reprezentaciji Grčke učešće u njenim takmičenjima.

BONUS VIDEO: Hapšenje navijača Zvezde tokom derbija sa Vojvodinom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.