ŠAMPION SRBIJE JE POZNAT? Zašto su Niš i Voždovac zaobilazne stanice za Večite, a Milorad Kosanović ukrotitelj iz Kruševca? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

ko s kim do kraja?

ŠAMPION SRBIJE JE POZNAT? Zašto su Niš i Voždovac zaobilazne stanice za Večite, a Milorad Kosanović ukrotitelj iz Kruševca? (FOTO) (VIDEO)

Radnički Niš koliko god to nerealno izgledalo ima šansu da sezonu završi na drugom mestu

Objavljeno: 20:03h
Nikola Husein

Sezona fudbala u Srbiji se polako bliži kraju... Još tri kola ostala su do završetka regularnog/ligaškog dela Superlige, a osim učesnika u plej-ofu i još sedam utakmica u borbi za titulu i Evropu više ništa nije poznato.

Posle 27 odigranih utakmica, svoje mesto među osam najboljih obezbedili su Crvena zvezda, Partizan, Radnički Niš, Čukarički, Spartak, Napredak, Voždovac, a Vojvodini iz tri meča treba ukupno tri poena da bi se i ona našla među "povlašćenim" timovima.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Trenutno tim sa Marakane ima 12 bodova više od Partizana, a Večitima je ostalo da odigraju još tri meča. Zvezda prvo gostuje Mačvi, pa zatim ide u Lučane da bi u poslednjem 30. kolu dočekala Zemun. Crno-beli do kraja regularnog dela dočekuju Radnik, zatim gostuju Bačkoj, i na kraju na svom stadionu igraju protiv Borca iz Čačka.

foto: Fonet/Aleksandar Barda

Onda sledi plej-of i Večiti derbi u prvom kolu! Utakmica koja bi i definitivno mogla da odluči novog šampiona, ili zakuva Superligu do tačke ključanja.

Podsetimo, u prethodno doigravanje crveno-beli su ušli sa tri boda viška u odnosu na Partizan, a Večiti derbi je rešio Leonardo sa dva pogotka i tako pogurao svoj tim ka tituli, koju je Zvezda i zvanično izgubila na Đurđevdan u meču sa Voždovcem na Krovu - 2:3.

Da li bi neka od preostalih šest ekipa mogla da pomrsi konce klubovima sa Topčidera?

Istorija kaže - DA.

Verovali ili ne, ali Napredak ove sezone nema nijedan poraz u mečevima sa Večitim rivalima. Dva remija od po 1:1 u Beogradu, i pobede u Kruševcu od 2:1 nad crno-belima, i 1:0 protiv Zvezde.

Radnički Niš koliko god to nerealno izgledalo ima šansu da sezonu završi na drugom mestu. Trenutno je osam bodova iza Partizana, a ukoliko ova razlika ostane pred plej-of podela bodova će doći do toga da će crno-beli imati samo +4 kao i međusobni susret verovatno ponovo na Čairu. Pre samo nedelju dana Nišlije su golom Pavkova savladale ekipu Miroslava Đukića.

Crvena Zvezda nikako ne voli da gostuje ekipi Voždovca. Godinama unazad se tim sa Marakane muči sa "zmajevima", počev još od 2013. kada je tadašnji tim Nenada Lalatovića golom Adama Marušića savladao na Vračaru 1:0 kasnije šampionski tim Superlige.

foto: Saša Pavlić Koky

2016. godine je Dušan Anđelković tek u finišu meča doneo pobedu Zvezdi iz slobodnog udarca, a nekoliko meseci kasnije je titulu ispustila upravo na Stadionu na Krovu greškom istog čoveka, a kasnije i greškama čitave odbrane.

Iako mesto na tabeli pokazuje drugačije, Vojvodina je itekako umela da zaprži čorbu timovima iz Beograda. Posebno Partizanu, što pokazuju i ovosezonski mečevi koji su završeni pobedom Partizana u 90. minutu meča u Novom Sadu, a u Beogradu je bilo 1:1 u utakmici po snegu krajem prošle godine.

Tako da, ako ste mislili da je sezona rešena i da se šampion zna i pre plej-ofa, grdno ste se prevarili. Još deset paklenih kola je pred nama, a u zemlji Srbiji je apsolutno sve moguće, pa čak i novo skidanje bodova ako bude bilo potrebe za takav korak.

BONUS VIDEO: Hapšenje navijača Zvezde tokom derbija sa Vojvodinom


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.