EPILOG OPŠTEG LUDILA U SOLUNU: Cipras ukida fudbal u Grčkoj?! Predsednik PAOK-a posle vitlanja pištoljem još nije uhapšen! (FOTO) (VIDEO)
Ivan Savidis, prvi čovek PAOK-a sa pištoljem uleće na teren, Foto: Reuters

Moraju da stanu ovome na kraj

EPILOG OPŠTEG LUDILA U SOLUNU: Cipras ukida fudbal u Grčkoj?! Predsednik PAOK-a posle vitlanja pištoljem još nije uhapšen! (FOTO) (VIDEO)

Održan je hitan sastanak ministra sporta i premijera Ciprasa

Objavljeno:

Grčki fudbal je dotakao potpuno dno posle najnovijih dešavanja na derbiju u Solunu između PAOK-a i AEK-a, koji je prekinut u 90. minutu.

Upad predsednika crno-beli Ivana Savidisa sa pištoljem za pojasom, kao i njegovog ličnog obezbeđenja, pretnje sudijama posle poništenog pogotka domaćih, u duelu koji je odlučivao o tituli, bila je kap koja je prelila čašu.

Ivan Savidis se sa pištoljem ustremio ka sudiji
Ivan Savidis se sa pištoljem ustremio ka sudijifoto: AP

Zato je ministar sporta Vasiliaidis je u ponedeljak održao hitan sastanak sa premijerom Aleksisom Ciprasom, a kako javljaju mediji iz Atine, predsednik grčke Vlade namerava da preduzme rigorozne mere, jer sada više nije čak ni divljanje huligana na utakmicama jedini problem.

Pištolj za pojasom prvog čoveka PAOK-a, Ivana Savidisa
Pištolj za pojasom prvog čoveka PAOK-a, Ivana Savidisafoto: Reuters

Kao rešenje se pominje i prekidanje šampionata i zaustavljanja lige do daljnjeg.

Što se tiče samog meča, iako je sudija posle dva sata od prekida i konsultacija sa pomoćnicima priznao gol, to ne znači da će taj rezultat biti registrovan već će najverovatnije svoj epilog dobiti na sudu.

Policija je tek jutros izdala nalog za hapšenje Ivana Savidisa
Policija je tek jutros izdala nalog za hapšenje Ivana Savidisafoto: AP

Ono što je još šokantnije jeste da prvi čovek PAOK-a, posle incidenta i skandala koji je izazvao, a koji je obišao čitav svet i dalje nije uhapšen, pošto je policija tek u ponedeljak ujutru izdala nalog za njegovog hapšenje.

On jeste imao dozvolu za nošenje pištolja, ali zakonom sigurno nije dozvoljeno sa oružjem uletati na teren, prekidati meč i pretiti, niti mu je mesto uopšte u blizini sportskih događaja.

BONUS VIDEO: Hapšenje navijača Zvezde tokom derbija sa Vojvodinom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.