Krstajić traži drugarstvo: Ako je neko pozvan sad, ne znači da će biti i u maju! I obratno...
Foto: Dado Đilas

SELEKTOR PRED PRIJATELJSKE

Krstajić traži drugarstvo: Ako je neko pozvan sad, ne znači da će biti i u maju! I obratno...

Srbija će 23. marta igrati protiv Maroka u Torinu, a 27. marta protiv Nigerije u Londonu

Objavljeno:

Selektor fudbalske reprezentacije Mladen Krstajić rekao je danas da u predstojećim prijateljskim utakmicama protiv Maroka i Nigerije želi da proveri što više igrača i uklopi ih u sistem ekipe.

- Ovo je spisak za ove dve utakmice, igrači koji nisu pozvani ne znači da neće biti pozvani u maju, ali ne mora da znači da ni ovi koji su sada na spisku biti u maju. Cilj je da probamo neke stvari koje radimo u stručnom štabu prenesemo na teren. Da probamo igrače i vidimo sistem - rekao je Krstajić novinarima u Beogradu.

Srbija će 23. marta igrati protiv Maroka u Torinu, a 27. marta protiv Nigerije u Londonu.

- Nećemo igrati u standardnim postavama, pomešaćemo igrače koji nisu igrali zajedno - kazao je on.

Dušan Basta
Dušan Basta foto: Dado Đilas

Upitan da prokomentariše pozive za Dušana Bastu i Vujadina Savića, Krstajić je kazao da su oni zaslužili pozive.

- Bastu cenim i poštujem kao čoveka i igrača. Ima ogromno iskustvo igranja u Seriji A. Mi na toj poziciji imamo samo Antonija Rukavinu, a ovo je da bismo imali još jednog, da vidimo kakav je, da ne dođemo situaciju pred SP da imamo samo jednog igrača. Savić mislim da je zaslužio ovaj poziv. Zvezda igra dobro ove godine, on je jedan od lidera Zvezde. Želeo sam da oseti draž i čari reprezentacije - rekao je Krstajić.

On je ponovio da su svim igračima vrata otvorena u reprezentaciji, kao i da ga raduje što su svi igrači zdravi.

- Suština je da su pronašli nove sredine i da su shvatili težinu SP, da moraju da dođu do dobre forme da bi bili u konkurenciji za Rusiju. Dobro je da su svi zdravi - dodao je Krstajić.

Trofej namenjen svetskom šampionu
Trofej namenjen svetskom šampionu foto: AP

Dodao je da bi trebalo biti realan i da ne bi "odjednom trebalo očekivati da se reprezentacija plasira u finale Svetskog prvenstva".

- Ova ekipa je pet, šest godina zajedno, a često je bila omalovažavana. Mi smo se direktno plasirali pored Austrije, Irske, Velsa... Ođjednom smo u situaciji da bi trebalo da igramo finale... Treba biti realan, u teškoj smo grupi, ne tražimo alibi. Želimo da napravimo što bolji rezultat - rekao je Krstajić.

On je dodao da neće menjati "dobre stvari" iz prethodnog sistema selektora Slavoljuba Muslina, ali da će u "fazi napada pokušati malo više da rizikuje".

- Ono što je meni najbitnije jeste da napravim apsolutnu disciplinu i drugarstvo u ekipi. Da atmosfera bude dobra, to je ono što je najpotrebnije - dodao je selektor.

U stručnom štabu Krstajića biće Slobodan Pavković, prvi pomoćnik, a tu su i Milan Rastavac i analitičar Nemanja Milinčić.

BONUS VIDEO: Delije bakljadom i vatrometom obeležile 73. rođendan Crvene zvezde

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.