Da li je realan? Venger tvrdi da ga navijači Arsenala ne mrze!
Arsena Venger, Foto: Fonet

rekao svoje

Da li je realan? Venger tvrdi da ga navijači Arsenala ne mrze!

- Želim da pobedim, čak i sa stilom, to je ambiciozno

Objavljeno:

Trener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je da "mržnju" navijača londonskog kluba ne shvata lično.

Arsenal je izgubio šest uzastopnih utakmica pre pobede protiv Milana u Ligi Evropa (2:0), a Venger je rekao da je bio u "katastrofalnom stanju" tokom tog niza, posle kojeg njegova ekipa zaostaje 13 bodova za četvrtoplasiranim gradskim rivalom Totenhemom. Prve četiri ekipe iz Premijer lige plasiraće se u Ligu šampiona naredne sezone.

Navijači su prošle sezone, ali i u poslednjih nekoliko meseci kritikovali Vengera i tražili njegovu ostavku, ali je on produžio ugovor do juna 2019. godine.

- Oni ne mrze osobu već trenera koji ne donosi dobru igru. To mogu da razlikujem. Nesrećan sam zbog tih poraza. Želim da pobedim, čak i sa stilom, to je ambiciozno. Kada to ne postižemo, naravno da patim kao i svi drugi. Arsenal čini 30 miliona ljudi, to nije patnja jedne osobe, želim da usrećim 30 miliona ljudi i to me zanima - naveo je Venger, preneli su britanski mediji.

Upitan o besanim noćima, Venger je rekao da je sve to deo posla.

- Radi se o tome da preživite razočaranja i pronađete rešenja, to može da vas učini boljim trenerom u krizi - dodao je francuski trener.

Venger je naveo da je ceo život posvetio pobeđivanju u fudbalu i branio je svoj učinak od tri trofeja u poslednjih pet godina. On je rekao da veruje da su kritike trenutne forme ekipe bacila senku na njegov ukupni uticaj u klubu.

Francuski trener rekao je i da je poraz u finalu Liga kupa od Mančester sitija (0:3) napravilo psihološki tešku situaciju njegovim igračima do kraja sezone.

On je dobio poruke podrške od brojnih bivših trenera, a rekao je da ga je kontaktirao i Aleks Ferguson "kada stvari nisu išle dobro".

- To je solidarnost. Ja uvek podržavam druge trenere. Ne postoji način da ne patite. Morate da patite - naveo je Venger.

BONUS VIDEO: BONUS VIDEO: Milorad Vučelić posle eliminacije Partizana iz Lige Evrope i Miroslavu Đukiću

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.