STOJIM IZA SVAKE IZGOVORENE REČI: Ilija Stolica s ponosom prihvatio kaznu FSS-a i poručio da će nastaviti da se bori za promene! (VIDEO)
Ilija Stolica je prokomentarisao kaznu koja mu je izrečena, Foto: Printscreen/Youtube/Fk Vojvodina

Penal za Zvezdu je bio šlag na tortu

STOJIM IZA SVAKE IZGOVORENE REČI: Ilija Stolica s ponosom prihvatio kaznu FSS-a i poručio da će nastaviti da se bori za promene! (VIDEO)

Stolica će morati da plati 200.000 dinara i suspendovan je jednu utakmicu zbog ponašanja na utakmici protiv Mačve

Objavljeno: 12:52h

Trener Vojvodine Ilija Stolica rekao je da je s ponosom prihvatio kaznu koju mu je izrekao Fudbalski savez Srbije i istakao da i dalje stoji iza svake svoje izgovorene reči.

Stolica će morati da plati 200.000 dinara i suspendovan je jednu utakmicu zbog ponašanja na utakmici protiv Mačve, tako da na predstojećem meču protiv Mladosti neće moći da predvodi svoju ekipu.

- Obaveštenje o kazni je stiglo u klub, što znači da neću imati pravo da sedim na klupi na utakmici u Lučanima, iako kao klub imamo pravo žalbe. Kaznu ne bih komentarisao u bilo kom smislu, ali mogu da kažem samo to da i dalje stojim iza svake svoje reči. Kazne su sastavni deo ovog posla i ja svaku kaznu, baš kao i nagradu, prihvatam ponosno, jer smatram da postupam ispravno i u skladu sa kodeksom na koji me obavezuje moja profesija - rekao je Stolica, objavljeno je na sajtu kluba.

Ilija Stolica je rekao da je ponosan na to što je kažnjen
Ilija Stolica je rekao da je ponosan na to što je kažnjenfoto: Beta/Branislav Božić

Fudbaleri Vojvodine posle izgubljenog derbija od Crvene zvezde na "Karađorđu" već za vikend imaju novi težak meč, pošto ih očekuje gostovanje ekipi Mladosti iz Lučana.

Mladost je na devetoj poziciji na tabeli i ima samo tri boda manje od Vojvodine, pa bi eventualnom pobedom mogla potpuno da se uključi u borbu za plasman u plej-of.

- Ispred sebe ćemo imati jednu kvalitetnu i stabilnu superligašku ekipu, koja je prošle sezone izborila plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. To je ambiciozan rival, koji ima iskusan tim i stručni štab sa najdužim stažom na superligaškoj sceni. Međutim, mi imamo svoje ciljeve i ambicije i bez obzira na dešavanja koja su iza nas, treba da budemo usmereni na to da pružimo dobru igru, jer samo tako možemo doći do rezultata koji svi iščekujemo - rekao je Stolica.

Ilija Stolica
Ilija Stolicafoto: FK Vojvodina/Youtube

- Bez obzira na to što neću biti na klupi, mi imamo kvalitetan stručni štab i siguran sam da će ekipa biti spremna - dodao je on.

Stolica se osvrnuo ne meč protiv Zvezde i diskutabilan penal koji je dosudio sudija Jovan Šegrt.

- Penal je došao samo kao šlag na tortu, odnosno nešto što se desilo u sklopu mnogih stvari koje ne smeju da se komentarišu. No, meni je suština igra, a po izveštaju koji sam dobio, posed lopte na tom meču je bio 69 odsto u korist Vojvodine i 31 odsto u korist Crvene zvezde, pri čemu smo imali mnogo više šansi i udaraca na gol. To je ono čemu treba da stremimo i mislim da je ekipa pokazala da igrom može da parira i Crvenoj zvezdi i Partizanu, što je najvažnije za nas - rekao je Stolica.

Ilija Stolica traži i pomoć medija
Ilija Stolica traži i pomoć medijafoto: Fonet

Trener Vojvodine je istakao da, međutim, "kvalitetna igra, dobar odnos i ispravan stav u ovom trenutku nisu dovoljni za dobar rezultat".

- Postoji nešto što ne možemo da promenimo, iako ćemo se svi, pa tako i ja, svim silama truditi da to učinimo. Nadam se da će to činiti i mediji, odnosno svi učesnici ovog spektakla koji se zove fudbal. Uzimajući u obzir igru koju smo pružili, i dalje verujem da možemo da dođemo do svog cilja, ali samo uz punu podršku svih struktura kluba - rekao je Stolica.

Utakmica između Mladosti i Vojvodine igra se u nedelju u Lučanima, od 14.00.

BONUS VIDEO: Bakljada Delija pred gol Milana Rodića

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.