GROM POGODIO EMIREJTS: Venger dobija otkaz, a evo ko mu je prva zamena! (FOTO) (VIDEO)
Navijači Arsenala, Arsen Venger, Arsenal, Foto: Dado Đilas, Reuters

smena legendarnog stratega!

GROM POGODIO EMIREJTS: Venger dobija otkaz, a evo ko mu je prva zamena! (FOTO) (VIDEO)

Izvor ESPN-a naveo je da će trener Arsenala Arsen Venger najverovatnije ovog leta posle 22 godine napusiti londonski klub

Objavljeno:

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev glavni je kandidat za novog trenera Arsenala, preneli su američki mediji.

Izvor ESPN-a naveo je da će trener Arsenala Arsen Venger najverovatnije ovog leta posle 22 godine napusiti londonski klub.

"Tobdžije" ove sezone ne postižu dobre rezultate, a navijači tog kluba u nekoliko poslednjih sezona tražili su da Venger ode, pre svega jer se tim ne bori za šampionsku titulu.

Kako je preneo ESPN, pojedini stariji igrači Arsenala izgubili su poverenje u trenera i smatraju da je potrebna promena, u svlačionici i na terenu.

foto: AP

- Mnogi igrači ne žele Vengera. Nisu zadovoljni taktikom i treninzima. Oni ne žele nekog trenera posebno, neki pričaju o Tijeriju Anriju, Karlu Ančelotiju čak i o Rafaelu Benitezu, ali igrači su zaista frustrirani - rekao je izvor ESPN.

Venger je prošle godine, posle osvajanja FA kupa, produžio ugovor do juna 2019. godine, ali je, navodno, izgubio podršku većeg dela uprave Arsenala.

Kao kandidati za novog trenera pominju se Leonardo Žardim iz Monaka i Brendan Rodžers iz Seltika, ali je prva želja uprave Joahim Lev.

Lev ima ugovor sa Fudbalskim savezom Nemačke do kraja Evropskog prvenstva 2020. godine, ali mediji spekulišu da bi 58-godišnji trener mogao da dođe u iskušenje i preuzme neki klub po završetku Svetskog prvenstva ovog leta u Rusiji.

foto: AP

On je 2006. godine peuzeo reprezentaciju Nemačke, sa kojom je osvojio Mundijal 2014. godine u Brazilu, a prošle godine i Kup konfederacija i to bez glavnih igrača.

Lev nije trenirao klub otkako je 2004. godine napustio Austriju iz Beča.

BONUS VIDEO: Hapšenje navijača Zvezde tokom derbija sa Vojvodinom

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.