ZVEZDIN ISTORIČAR OTVORIO DUŠU: Iščekivao sam taj zvižduk u Novom Sadu, više nego bilo koji! (FOTO) (VIDEO)
Slavoljub Srnić na meču Zvezda - Arsenal, Foto: Dado Đilas

srnić sakupio 100 mečeva

ZVEZDIN ISTORIČAR OTVORIO DUŠU: Iščekivao sam taj zvižduk u Novom Sadu, više nego bilo koji! (FOTO) (VIDEO)

Proslavio je jubilej pobedom, a imao je šta da kaže dan posle osvojena nova tri boda

Objavljeno:

Crvena zvezda je u Novom Sadu uspela da zabeleži četvrtu pobedu ovog proleća, a osim po nova tri boda, Slavoljub Srnić će tu utakmicu pamtiti i po lepom jubileju.

Pre više od sedam godina, tačnije šestog dana novembra 2010. godine, na utakmici protiv OFK Beograda (1:0) u igru je u umesto Ognjena Koromana u 86. minutu ušao mladi fudbaler sa brojem 55 - Slavoljub Srnić.

- Sećam se tog trenutka kada me je tadašnji trener Aleksandar Kristić pozvao i rekao mi da skinem trenerku i pripremim se za ulazak na teren. Minuti su mi prolazili prebrzo, i već sledećeg trenutka bio sam na terenu, a navijači su mi aplaudirali. Nisam mnogo razmišljao, osim o jednom, osim o golu protivnika jer želeo sam više od svega da se na svom debiju upišem u strelce. Naravno, nije bilo realno da se baš to dogodi, igrao sam svega nekoliko minuta, ali to su možda i nalepši minuti koje sam proveo na terenu u životu - priseća se Srnić.

Danas, sedam godina kasnije, nekada Zvezdino dete, a danas fudbaler koji je ostao veran svom broju 55, igrač zadatka koji izuzetno odgovorno igra u oba pravca, Srnić je upisao svoj 100. nastup za Crvenu zvezdu.

- Znao sam da će mi utakmica protiv Vojvodine biti stota. Iščekivao sam taj trenutak, zvižduk sudije koji će za mene biti i više od običnog zvižduka. Za mene je velika, zaista velika stvar da sam se na taj način upisao u Zvezdine knjige. Odigrati 100 utakmica znači da ste ipak nešto postigli u jednom takvom klubu, to nije mala stvar. Osećaj je neverovatan, osećam da sam uradio nešto veliko i mnogo sam srećan zbog toga - rekao je Srnić.

Za tih 100 utakmica, Srnić je upisao i 19 golova. Ipak, najveća želja mu je, kako kaže, ne da podiže svoje statističke parametre, nego da pomogne ekipi da se titula vrati na Marakanu.

foto: Dado Đilas, Profimedia, Wikipedia

- Tek ukoliko osvajamo trofeje, i ovi lični uspesi dobiće na značaju. U suprotnom, oni su nevažni. Imamo veliku bodovnu prednost ali ni ne pomišljamo da se opustimo. Želim da ponovo podignem šampionski pehar, kao i pehar namenjen osvajaču Kupa. Trofeji, to je ono što želim. Mislim da smo najbolja, najkvalitetnija ekipa u zemlji, i želimo to da pokažemo i do kraja zadržimo prvo mesto - objasnio je Srnić.

BONUS VIDEO: Hapšenje navijača Zvezde tokom derbija sa Vojvodinom

(Espreso.co.rs / FK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.