Partizan bi da najuri trenera, a o ovome niko ne razmišlja... HOĆE LI ĐUKIĆ BITI NOVA ODBAČENA ČARAPA?! (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

ESPRESO ANALIZA

Partizan bi da najuri trenera, a o ovome niko ne razmišlja... HOĆE LI ĐUKIĆ BITI NOVA ODBAČENA ČARAPA?! (VIDEO)

Kada se čovek malo zapita, čudo je koliko može da promeni mišljenje... A, Grobari bi svoj stav o aktuelnom treneru trebalo ozbiljno da revidiraju!

Objavljeno:

Na početku sezone, kada je Marko Nikolić posle dramatične duple krune napustio kormilo Partizana, tabor crno-belih je preuzeo Miroslav Đukić, objektivno mnogo većeg renomea nego što ima naša Superliga, a njegov dolazak naišao je na ogromno odobravanje grobarske javnosti.

Pogledajte kako je tada bio dočekan i šta je rekao:

- Prvi dan kada sam seo sa Ivicom, pričali smo o igračkom kadru i izrazio sam zadovoljstvo sa ovom ekipom i šta je do sada napravila. Radi se o takmičarskoj ekipi i mislim da je odlična. Partizan je tim koji uvek iskoristi kada mu se pruži prilika da se poboljša i težićemo ka tome. Znate i sami da nikada nisam bio trener koji traži alibije i izgovore. Ja sam prezadovoljan sa ekipom i mi idemo na Ligu šampiona, jer to je naša obaveza. To je prvi cilj i napadamo da uđemo u grupnu fazu. Moramo da budemo svesni da smo Partizan i da smo odlična ekipa. Na zapadu nisu ništa bolji od nas, mi moramo samo da radimo da dostignemo to što oni imaju - bio je "tuše" na kraju njegovog izlaganja.

Lige šampiona, kako sada stoje stvari, teško da će biti, ali ni šesnaestina finala Lige Evrope nije malo dostignuće - posebno kada se stanje u klubu uporedi sa stanjem od pre samo godinu i po dana.

Međutim, odmah po porazu od Viktorije u Plzenju, po javnosti su se pojavile informacije o njegovom mogućem odlasku zbog "loših rezultata", iako je predsednik kluba Milorad Vučelić u izlaganju "sedmoj sili" na aerodromu u Pragu jasno istakao da šef struke i dalje ima poverenje uprave.

Doduše, nekoliko dana kasnije, predsednik je upro prstom u sportski sektor (stručni štab, sportski direktor) zbog nastalih problema, što je za sobom ponelo određene posledice.

Veliki broj navijača Partizana osetio je potrebu da na utakmici sa Radničkim zapeva "Đukiću, odlazi", na šta je i sam trener odgovorio izjavom posle meča na TV Arenasport:

- Normalno je da se tako nešto dešava kad nema rezultata, a moj zadatak je da ostanem sa ekipom i probam nešto da uradim - istakao je uvek flegmatični stručnjak koji je u karijeri vodio i Valjadolid, Valensiju i još mnogo klubova...

Nije se nešto preterano branio, očigledno, ali sumnjamo da bi ijedan veliki sportista, kakav on sigurno jeste, voleo da ode u ovom teškom momentu...

Pa, ima li i pored eliminacije od Viktorije, poraza od Radničkog, remija sa Zemunom, -14 u odnosu za Zvezdu, neki razlog da crno-bela javnost ipak promeni mišljenje o "najurivanju" trenera usred sezone.

Mi smatramo da ima.

Prvo, setimo se samo koliko je Partizan razvalio Nikolićev Videoton usred Mađarske.

Setimo se, takođe, i koliko dobar dvomeč sa Jang Bojsom je odigrao, Jang Bojsom za koji Vladimir Stojković kaže da je objektivno jača ekipa od Dinamo Kijeva.

A, setimo se i kako je Partizan odigrao Derbi protiv Zvezde u Humskoj (onaj prvi ne računamo, s obzirom na umor obe ekipe posle kvalifikacija za Ligu Evrope, ali i očajnog terena na Marakani, koji je sada renoviran), uz napomenu da se i na tom Derbiju dogodilo ono što mnogi Grobari zameraju ovoj ekipi. Vođstvo - pa povlačenje koje je rezultiralo Boaćijevim golom.

Kao četvrti, ali takođe važan razlog, mora da se uzme činjenica da Đukić poznaje ovaj tim, da je zadržao njegovu okosnicu, kao i da bi za klub u perspektivi bilo dobro da konačno jedan strateg ostane na malo duži period, da proba da napravi nešto sistemski, a ne samo šok terapijom, što je u prethodnoj deceniji veoma čest slučaj.

Međutim, koliko je to sve dovoljno, najbolje će presuditi Upravni odbor zakazan za ovu sedmicu. Pitanje je koliko će nekolicina dobrih momenata i vera u bolje sutra biti dovoljni Đukiću da se zadrži na ovom poslu.

Posebno kada se u obzir uzmu te prozivke u javnosti, posebno na njegovu flegmatičnu narav, povlačenje posle postignutih golova, pa nekada i na pravljenje izmena u pogrešnim momentima. Kada se na sve nadovežu i rezultati, koji mu u poslednje vreme ne idu na ruku, jasno je da mu šanse nisu prevelike. Ali, ko zna... Iako na izborima to nismo pokazali, možda u Srbiji neke stvari ipak mogu da se promene (menjanje trenera kao čarapa).

BONUS VIDEO: Vladimir Stojković o kompletnoj sezoni Partizana u Evropi posle ispadanja od Viktorije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.