PARTIZAN MOŽE DA STIGNE ZVEZDU NA NEVEROVATAN NAČIN: Igra brojeva u pobedama i porazima do plej-ofa može da odluči šampiona Srbije! (VIDEO) (ANKETA)
Večiti derbi, Partizan - Zvezda, Superliga Srbije, Foto: Fonet

ništa nije gotovo!

PARTIZAN MOŽE DA STIGNE ZVEZDU NA NEVEROVATAN NAČIN: Igra brojeva u pobedama i porazima do plej-ofa može da odluči šampiona Srbije! (VIDEO) (ANKETA)

Tada se bodovi "seku" na pola, a kao što je opšte poznato, najboljih osam iz prvih 30 kola idu u plej-of, dok je za drugih osam rezervisan plej-aut

Objavljeno: 12:35h

Superliga Srbije polako ulazi u završnicu prvog dela prvenstva, a ono najbitnije tek sledi, plej-of.

Tada se bodovi "seku" na pola, a kao što je opšte poznato, najboljih osam iz prvih 30 kola idu u plej-of, dok je za drugih osam rezervisan plej-aut.

Fudbaleri Crvene zvezde posle 24 kola imaju 63 boda, a ukoliko do kraja izbore sve pobede, kao i njihov najveći rival Partizan, stanje će biti sledeće:

Crvena zvezda - 81 Partizan - 70

foto: Fonet

U tom slučaju se bodovi dele na 40.5, odnosno 35, pa će razlika biti šest bodova, jer u tih 0.5 ide prevaga na Zvezdinu stranu zbog pozitivnih rezultata.

Ipak, ako Zvezda i Partizna do kraja prvog dela izgube po jedan meč, a sve ostale dobiju, računica se menja.

Crveno-beli bi prema tom scenariju uzeli 78 bodova, ali bi imali 39, a Partizan 67, odnosno 34, što znači i jedan bod manje za viceprvaka zemlje.

Podsetimo, u članu 24. propozicija takmičenja, između ostalog se kaže:

- U slučaju dobijanja neparnog broja bodova u preliminarnoj fazi, klubovima će biti priznata polovina dobijenih bodova u preliminarnoj fazi sa zaokruženjem na više za 0,5 bodova (na primer 49 bodova u preliminarnoj fazi = 24,5 bodova + 0,5 bodova = 25 bodova pre finalne faze) -

Kakav zaključak iz ovoga sledi?

Ako ostane 11 bodova razlike za Zvezdu do kraja plej-ofa, ili ako ta prednost bude neparna (7, 9, 13... bodova razlike), u povoljnijoj poziciji pri podeli bodova biće ona ekipa koja posle 30. kola bude imala neparan broj bodova.

Glasajte u našoj anketi!

BONUS VIDEO: Vladimir Stojković o kompletnoj sezoni Partizana u Evropi posle ispadanja od Viktorije

(Espreso.co.rs / Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.