SJAJNA NEDELJA ZA SRPSKI FUDBAL! U sredu slavili Grobari, u četvrtak Delije! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonet/Reuters

POVRATAK U REALNOST...

SJAJNA NEDELJA ZA SRPSKI FUDBAL! U sredu slavili Grobari, u četvrtak Delije! (FOTO) (VIDEO)

Da li vam nešto u ovom naslovu bode oči?!

Objavljeno:

Ispala Zvezda, ispao Partizan, ali Srbima malo treba za sreću!

U sredu su se radovali jedni, u četvrtak drugi - klasična priča da komšiji crkne krava! A, tokom ove nedelje, i jednima i drugima je ruski i češki "mraz" zaledio evropski san.

S obzirom na atmosferu linča stvorenu u našem sportu, nasilno napravljenog antagonizma između Večitih topčiderskih rivala pospešenog konstantnim saopštenjima ispunjenim mržnjom i netolerancijom, u sredu su se radovali Grobari, a u četvrtak Delije, jer su njihovi najljući rivali ispali iz Lige Evrope.

Delije i Grobari
Delije i Grobari foto: Dado Đilas/Saša Pavlić Koky

Ne, ovde izgleda trenutno nije moguće da svi razmišljamo da je bolje da bar jedan klub iz Beograda prođe u osminu finala evropskog takmičenja, kako bi Srbija dobila dodatne bodove na listi UEFA nacionalnih koeficijenata, pa bi možda u onoj tamo sezoni bilo lakše da se neki naš tim plasira u Ligu šampiona, da prođe kroz manje kvalifikacionih krugova pakla (u poslednjih nekoliko godina smo toliko "zglajzali" da i šampion naše zemlje kvalifikacije počinje sredinom jula).

Ne, ovde je bitnije da tim koji vas od rođenja uče da mrzite ispadne, pa je samim tim lakše racionalizovati poraz voljenog kluba.

Sada je vreme za povratak u surovu realnost superligaškog fudbala (i Kupa).

Utakmicama 24. kola predstojećeg vikenda se nastavlja takmičenje u Super ligi Srbije, fudbaleri Crvene zvezde gostuju Spartaku, dok Partizan dočekuje Zemun.

Prvi meč 24. kola igran je u petak od u Beogradu kada je Voždovac pobedio kruševački Napredak.

Derbi meč ovog kola igraće se u nedelju od 13.00 u Subotici kada će Spartak dočekati lidera šampionata, Crvenu Zvezdu. Crveno-beli taj meč dočekuju posle poraza od CSKA i eliminacije iz Lige Evropa i svakako će želeti da poraz u Moskvi što pre zaborave i fokusiraju se na domaće takmičenje.

Zvezda je prva na tabeli Super lige sa 60 bodova, dok je Spartak na petom mestu sa 40.

I fudbaleri Partizana naredni meč domaćeg šampionata, protiv Zemuna, dočekuju u istoj atmosferi kao i Zvezda, pošto su završili svoje učešće u Ligi Evropa.

Crno-beli će, takodje, pokušati i da poprave utisak iz prethodnog kola kada su nakon preokreta slavili u Lučanima protiv Mladosti sa 1:2. Izabranici Miroslava Đukića su drugi na tabeli sa 51 bodom, dok je Zemun na 11. poziciji sa 24 osvojena boda. Taj meč je na programu u nedelju od 15.00.

Pitanje za kraj ovog teksta: Dokle ćemo više da bušimo jedni druge samo zato što neko navija za Crvenu zvezdu, a neko za Partizan. Do kada će srpski klubovi da šikaniraju pojedine novinare (profesionalce, ne one druge), samo jer su nekada bili simpatizeri jednog ili drugog kluba, da šikaniraju pojedine redakcije samo jer su im urednici navijači jednog ili drugog kluba? Kada će to sve da prestane, i ima li iko u ovoj državi ko brine o ovom VEOMA VAŽNOM pitanju? Ko će tome stati na kraj?! Kada će biti objavljeno poslednje saopštenje ispunjeno mržnjom sa adrese jednog na drugi, treći, četvrti klub iz Superlige, ABA lige? Da li smo ludi što se tome uopšte nadamo?!

BONUS VIDEO: Vladimir Stojković o kompletnoj sezoni Partizana u Evropi posle ispadanja od Viktorije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.