Gledaće ih i kralj: Jagodinci igraju prvu utakmicu u Africi protiv najvećeg kluba iz Gane!

Spektakl za 40.000 navijača

Gledaće ih i kralj: Jagodinci igraju prvu utakmicu u Africi protiv najvećeg kluba iz Gane!

"Ćurani" su otputovali put Kumasija gde će biti specijalni gosti na proslavi 80. rođendana Asante Kotoka
Objavljeno: 21:31h

Za fudbalere Jagodine nema pauze, jer će već u prvim danima nove godine odigrati prijateljsku međunarodnu utakmicu i to u Africi. Ekspedicija "ćurana" krenula je rano ujutru u subotu iz Beograda ka Gani gde će igrati protiv tamošnjeg kluba Asante Kotoko. Najveći fudbalski klub iz Gane ugostiće prvi put jedan evropski klub na proslavi 80. godina od postojanja kluba i to će biti pravi spektakl kome će prisustvovati i kralj ove države, kako je najavljeno. Takođe, fudbaleri Jagodine odigraće prvu utakmicu na afričkom kontinentu. Sigurno da će jedna od zvezda utakmice biti i fudbaler Jagodine koji je rođen u Gani Kjeremeh Frensis, inače član reprezentacije Gane do 20 godina.

- Zvali su me novinari iz Gane, ali i Srbije i preneli da se sprema fantastična atmosfera i da će stadion biti pun. Rekao sam da je Jagodina jedan od najvećih klubova u Srbiji i da sam za ovo kratko vreme mnogo napredovao i izgradio sebe kao igrača. Jako sam uzbuđen i srećan jer moj sadašnji klub odlazi u Ganu da igra utakmicu protiv najvećeg kluba u našoj zemlji. - Ova utakmica neće biti ni malo laka za Kotoko, a za mene će to biti veliki izazov da se pokažem u najboljem svetlu i da zaslužujem da igram u mladoj reprezentaciji svoje zemlje. Spremali smo se za utakmicu iako smo bili na pauzi posle prvenstva. Očekujem tešku utakmicu jer znam koliko je Kotoko veliki klub igrao sam protiv njih dok sam bio u Gani.
- Nadam se moj tim može da odigra dobru utakmicu i dođe do pozitivnog rezultata. Dobio sam informaciju iz moje zemlje od lokalnih novinara da će utakmici prisustvovati kralj kao i predsednik Gane - rekao je krilni napadač Jagodine Kjeremh Frensis. Utakmice na stadionu „Baba Jara“ kapaciteta 40.000 gladalaca u gradu Kumasi počinje u nedelju 3. januara u 16.30 časova po srpskom vremenu. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.