ZVEZDIN VOZ SE ZALEDIO U MOSKVI: Milojević je Srnićev antifriz morao da ubrizga ranije, Donald je skroz zaribao, a Pešić... (FOTO) (VIDEO)
Fudbaleri Crvene zvezde završili su takmičenje u Ligi Evrope, Foto: Reuters

ESPRESO ANALIZA

ZVEZDIN VOZ SE ZALEDIO U MOSKVI: Milojević je Srnićev antifriz morao da ubrizga ranije, Donald je skroz zaribao, a Pešić... (FOTO) (VIDEO)

Moskva je bila poslednja stanica crveno-belog voza koji je tutnjio kroz Nemačku, London, Minsk, a pre toga obilazio je zemlje kao što su Malta i Kazahstan...

Objavljeno:
Nikola Husein

Sve što je lepo ima kraj...

Ovako bi mogla da se opiše evropska odiseja Crvene zvezde u Evropi u kojoj su ostavili ogroman pečat i bili najveće iznenađenje evropskih takmičenja.

Moskva je bila poslednja stanica crveno-belog voza koji je tutnjio kroz Nemačku, London, Minsk, a pre toga obilazio je zemlje kao što su Malta i Kazahstan.

Utisak je posle ovog nesrećnog poraza i gola Džagoeva moglo i više, ali nema se šta zameriti igračima tima sa Marakane, ili ipak možda ima...

foto: REUTERS/Marko Djurica

Milan Borjan je još jednom pokazao da je golmanska klasa. Kod gola nije mogao da učini ništa, osim da pogledom isprati loptu u mrežu. Zaustavio je nekoliko odličnih pokušaja ruskog tima, čudesnom reakcijom posle udarca glavom protivnika je izvadio iz gola loptu koju su već svi videli kao 2:0 za CSKA. Da nije bilo njega ko zna da li bi Zvezda mogla da dogura do nokaut faze Lige Evrope.

foto: Fonet

Filip Stojković, neumorni desni bek i ovoga puta je bio jedan od najboljih igrača svog tima. Ako ne i najbolji. Odigrao je susret na vrhunskom nivou, gotovo svaki duel je bio njegov, i čini se da je ovom sezonom opasno skrenuo pažnju na sebe i podigao svoju cenu koju će morati da plate klubovi iz najboljih evropskih liga.

foto: AP

Milan Rodić je odigrao sjajan meč. Ne treba da oseća krivicu zbog gola koji su primili od stane Džagoeva, jer je to greška veznog reda koji su omogućili CSKA da dođe do šanse za gol. Evropska partija Rodića.

foto: Reuters

Damijan Le Talek je kao i čitava odbrana odradila dobar posao u Moskvi. Možda malo više nervozan, pa otuda i potreba za čestim faulovima sa leđa na ruske igrače. Dobio je karton, ali njegovo iskustvo i znanje nisu doveli do toga da počne obazrivije da igra, već je meč do kraja odigrao muški i bez oklevanja.

foto: Dado Đilas

Vujadin Savić slično kao i Le Talek. Mnoštvo dobijenih duela, istrčavanja ispred napadača i izbijanje lopti, odlično pozicioniranje i utakmica odigrana bez grča kao što se događalo sa nekim štoperima u prethodnim godinama u važnim evropskim utakmicama (čitaj Darko Lazić, Jovan Krneta)

foto: Dado Đilas

Branko Jovičić već naviknut na rusku zimu igravši u Amkaru, u ovom susretu nije imao podršku svog "parnjaka" Donalda. Nije mogao sam da iznese čitav meč i krpi greške Holanđanina. Dolazak u Zvezdu se ispostavio kao pravi potez mladog Čačanina.

foto: Dado Đilas

Mičel Donald, jednom rečju katastrofa. Kapiten Zvezde kao da razmišlja o nečemu sasvim drugom dok igra istorijsku utakmicu za svoj tim. Konstane greške, loši pasovi su i ovoga puta mogli da budu kobni po Borjana. Pogotovo u drugom poluvremenu kada je umesto da ispuca loptu napred, vratio bukvalno u noge napadaču CSKA koji je imao šansu za gol. Kod gola Armejaca dobio je poprečnu loptu iz auta koju nije mogao da obradi koja je posle stigla do Džagoeva i donela pobedu ruskom timu.

foto: Reuters

Nenad Krstičić ne ume da se snađe na poziciji plejmejkera i to je očigledno. Da li mu treba vremena da se adaptira na novo mesto u timu ili je nešto drugo u pitanju, u to ne ulazimo, ali jednostavno to nije pozicija za njega. Sinoć je nekoliko puta pokušao da iznese loptu i kreira napad, ali je previše bio blizu krila i nije mogao da pošalje pas u prostor Radonjiću i Benu.

foto: FK Crvena zvezda

Ben je pokazao da ume da igra fudbal i da se ne plaši ni uloga meča ni duela sa mnogo većim protivnicima od njega. Tehnika i brzina su mu najjača strana i u Moskvi je to najviše koristio. Šansu utakmice imao je nekoliko minuta pre kraja, koju bi u 8/10 puta pretvorio u gol, ali juče kao da nije bilo suđeno da Zvezda postigne pogodak.

foto: Fonetap

Nemanja Radonjić ima u sebi sve što je potrebno za vrhunskog fudbalera, ali ponovo je imao šansu za pogodak kod koje je loše zahvatio loptu i loše šutnuo u izglednoj prilici u prvom poluvremenu. Pretrčavanje protivnika mu nije problem ni u jednoj utakmici, samo fali taj završni udarac koji će ga vinuti u zvezde.

foto: Dado Đilas

Aleksandar Pešić kao da ima dve ličnosti u sebi. U Evropi i u Superligi. Na terenima Srbije sa lakoćom šanse pretvara u pogodak, zalama protivnike, praktično se igra na terenu, dok je u Ligi Evrope sasvim druga priča. Priliku koju je morao da pretvori u gol on nije iskoristio i to će ga pratiti dugo, samo je sada na njemu da proba da zaboravi i fokusira se na napad na duplu krunu. Odbrana CSKA ga je disciplinovano ukrotila i nije mu dala više prostora za igru.

foto: Reuters

Vladan Milojević je morao ranije da ubaci Slavoljuba Srnića. On je za samo nekoliko minuta na terenu uneo svežinu Zvezdi i izborio najbolju priliku na meču. Ali, samo Milojević zna šta je imao u planu, i zašto nije izmene izvršavao ranije, i to mu niko ne treba zameriti, jer je on napravio Zvezdu ovakvom kakva je.

foto: FK Crvena zvezda

Evropske putešestvije koje su stidljivo počele krajem juna u Beogradu protiv Florijane, završavaju se krajem februara u dalekoj Moskvi u hrabrom meču sa CSKA.

Jedna od najlepših bajki srpskog fudbala poslednjih godina će čekati na svoj nastavak do leta, a navijači se nadaju nekoj većoj knjizi sa lepšim koricama - Ligi šampiona!

BONUS VIDEO: Mičel Donald posle meča Crvena zvezda - CSKA


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.