Tužna sudbina fudbalera Partizana: Oca nikad nisam upoznao! (FOTO)

Dopisivao se na Fejsbuku

Tužna sudbina fudbalera Partizana: Oca nikad nisam upoznao! (FOTO)

Od prvog dana života ovaj 24-godišnjak se susretao sa preprekama koje su sve samo ne lake za preskakanje
Objavljeno:

Odrastanje bez oba roditelja, kraj školovanja sa 15 godina, transfer direktno iz obrenovačkog Radničkog u slavni Inter... Da se neko u Holivudu posvetio pisanju scenarija za film po životnoj priči fudbalera Partizana Alena Stevanovića sigurno ne bi pogrešio. Od prvog dana života ovaj 24-godišnjak se susretao sa preprekama koje su sve samo ne lake za preskakanje. I uspeo je...

Odrasli ste bez oba roditelja, kako sa ove distance gledate na sve poteškoće koje takva porodična situacija donosi? - Rodio sam se u Cirihu i posle dva-tri meseca su me, ajde da kažem, poslali u Bečmen. Tu sam odrastao sa ujakom i babom, mama je ostala da radi u Švajcarskoj, tamo je već 30 godina. Ima dvoje dece sa novim suprugom i viđao sam je, kao i sada, najčešće leti u vreme godišnjih odmora. Pomagala je novcem da mi ne fali ništa. Mnoga deca budu ostavljena u reci, znači ima i goreg - kaže Stevanović u intervjuu za Novosti. Kakva je situacija bila sa ocem? - Oca nikada nisam upoznao. Pre nekoliko godina sam se preko Fejsbuka dopisivao sa njim, baš u vreme kad sam debitovao za Inter. Posle se, sticajem okolnosti, ipak nismo sreli, videćemo šta će se u budućnosti dešavati. Dobio sam kćerku Nevu, nisam imao ni nešto mnogo vremena, to mi je tada bio prioritet. Ima vremena, desiće se i to.
Kako je izgledalo odrastanje bez topline roditeljskog doma? - Imao sam podršku i ljubav babe i ujaka. U fudbalu sam nekako bio najsrećniji, to me i nosilo kroz život, da nije bilo njega, možda bih otišao na drugu stranu. Upisao sam se u Radnički sa Novog Beograda sa osam godina i tu sam bio do 15. Ujak me vozio svakog dana posle škole, pošto je radio u blizini. Šta je povuklo crtu između očaja i sjaja? - Igra sudbine. Iz Holandije sam se vratio razočaran u sve. Pojavio se Obrenovac, otac Filipa Đuričića mi je pomogao i onda Inter, a nisam bio ni standardan u Radničkom! Najbolje u celoj priči je što nije ni bio plan da idem u Inter, nego u Cirih. Tada su još vize bile na snazi, išlo se preko Milana. Rekoše mi "ajde odradi nekoliko treninga", i ja to uradim nenormalno dobro. Kao na filmu, ponude mi ugovor i ulazim u svet iz snova - rekao je između ostalog Stevanović. (Espreso/Izvor: Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.