HOLANDSKA LEGENDA O VREMENU IZ JUNAJTEDA! Sećam se Vidića od prvog dana! Vodio je bitke sa Nistelrojom i hteo sve da nas zadivi! (FOTO)
Foto: Reuter

DRUŽENJE

HOLANDSKA LEGENDA O VREMENU IZ JUNAJTEDA! Sećam se Vidića od prvog dana! Vodio je bitke sa Nistelrojom i hteo sve da nas zadivi! (FOTO)

Oduvek sam govorio da sam dobar golman, ali najvažnije je da imaš prave ljude oko sebe

Objavljeno:

Legendarni golman i sadašnji direktor Ajaksa Edvin van der Sar iskoristio je prijateljske veze kako bi na Amsterdam arenu doveo Nemanju Vidića. Jedan od najboljih štopera u novijoj fudbalskoj istoriji bio je specijalni gost Ajaksa gde je posmatrao treninge mlađih kategorija, sve u sklopu Vidićeve prakse za dobijanje trenerske licence.

Tom prilikom ekipa klupske televizije odradila je priču sa dvojicom čuvenih asova koji su zajedno obeležili zlatni period Mančester junajteda.

- Došao sam u posetu prijatelju Edvinu. Želim da pogledam kako se radi u Ajaksu i kakvi su treninzi. Ajaks je poznat kao klub sa brojnim talentima. Pratim kurs za dobijanje trenerske licence i putujem često kako bih što više učio - rekao je Vidić, vidno impresioniran onim što Ajaks ima da ponudi:

foto: Reuter

- Čini mi se da Ajaks prerano gubi svoje najvrednije bisere. To je, nažalost, fudbalski svet u kojem danas živimo. Ali ovo je i dalje klub koji želite da posetite i učite. Zato sam srećan što sam ovde

Van der Sar se prisetio vremena kada je Vidić tek stigao u Mančester junajted iz moskovskog Spartaka, kada je zapravo krenulo pisanje novih stranica istorije...

- Sećam se da kada je došao u klub, još je bio nepoznat igrač. Ali njegovi kvaliteti bili su odmah primetni. Pokazao je veliku želju da napreduje. Vodio je brojne duele s Van Nistelrojem na treninzima. Hteo je da nas zadivi - poručio je Van der Sar.

foto: Reuter

Holandski as govorio je i o njegovom odnosu sa Vidićem, ali i tadašnjim defanzivnim bedemom koji su čini Rio Ferdinand, Patris Evra i Geri Nevil.

- To je bio temelj ekipe u to vreme. Oduvek sam govorio da sam dobar golman, ali najvažnije je da imaš prave ljude oko sebe. Tako smo zajedno radili na tome da napredujemo na terenu

BONUS VIDEO: Delije prozivaju Ruse na ruskom jeziku

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.