OLAKŠANJE! Ukinuta presuda Crvenoj zvezdi! Evo šta se sada dešava...
FK Crvena zvezda, Foto: Dado Đilas

Dok jednom ne smrkne...

OLAKŠANJE! Ukinuta presuda Crvenoj zvezdi! Evo šta se sada dešava...

Jedna od gorućih tema u srpskom fudbalu je nedostatak novca, a crveno-beli su upravo dobili dobru vest kada je taj segment poslovanja u pitanju

Objavljeno:

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je fudbalskom klubu Crvena zvezda bilo naloženo da njenom nekadašnjem fudbaleru Goranu Druliću ispalti oko milion evra sa kamatama na ime duga u vezi sa njegovim transferom u španski klub Real Saragosa.

Apelacioni sud je usvojio žalbe advokata fudbalskog kluba i naložio Višem sudu u Beogradu da u ponovljenom postupku otkloni sve bitne povrede parničnog postupka i donese novu odluku povodom Drulićevog tužbenog zahteva, rekla je portparol suda Mirjana Piljić.

Drulić tužbom zahteva nešto više od 1.2 miliona evra sa kamatama od 2005. godine.

Ukinutom presudom njegov tužbeni zahtev bio delimično usvojen, odnosno Crvenoj zvezdi je bilo naloženo da mu isplati 1.022.583, 76 evra sa kamatama.

- Po nalaženju Apelacionog suda prvostepena presuda se ne može prihvatiti kao pravilna jer je zahvaćena bitnim povredama parničnog postupka na koju se osnovano ukazuje žalbama. U njoj nisu dati razlozi o bitnim činjenicama, a dati razlozi su nejasni i protivrečni - precizirala je Piljić.

Apelacioni sud u Beogradu
Apelacioni sud u Beogradu foto: Marina Lopičić

Apelacioni sud je naložio Višem sudu da u ponovnom postupku pravilno i potpuno utvrdi činjenično stanje, polazeći od dokaznih predloga parničnih stranaka, kao i da navede jasne i argumentovane razloge o prigovoru apsolutne nenadlaženoasti suda.

U slučaju da Viši sud zaključi da je nadležan za suđenje i da nema mesta prekidu postupka zbog rešavanja prethdnog pitanja, Apelacioni sud mu je naložio da odluči o Drulićevoj tužbi - "dajući jasne ražloge šta je bio predmet pregovora prilikom zaključenja spornih ugovora između Drulića i Crvene zvezde kao parničnih stranaka sa fudbalskim klubom Real Saragosa, odnosno kakva je bila stvarna volja ugovarača prilikom zaključenja ovih ugovora".

Takođe treba da utvrdi da li "u iznos transfera koji je Saragosa trebalo da isplati Crvenoj zvezdi uračunat u iznos koji bi pripao Druliću kako bi raskinuo postojeći ugovor sa beogradskim klubom i da li je ispunjenje takve obaveze bilo nečim uslovljeno, ili iznos koji Drulić potražuje predstavlja deo transfera koji dospeva ubuduće i pripada mu u slučaju da on izvršava svoje ugovorne obaveze prema Saragosi u vreme dospelosti.

Goran Drulić
Goran Drulić foto: Dado Đilas

Apelacioni sud je naložio i da se utvrdi na koji način je bila predviđena ispata - da li od stane Saragose preko Crvene zvezde ili se radi o preuzetoj obavezi Crvene zvezde prema Druliću, nezavisno od ranije zaključenog ugovora beogradskog kluba sa Saragosom.

Inace, nedugo nakon podnošenja ove Druliceve tužbe sudu protiv Crvene zvezde", 2008. godine bio je pokrenut krivični postupak protiv tadašnjih funkcionera FK Crvena Zvezda Dragana Džajića, Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića, zbog sumnje da su zloupotrebama prisvojili novac od transfera pored Drulića i još nekoliko fudbalera.

Međutim, posle nekoliko godina suđenja, sudski postupak protiv njih je obustavljen pošto su u novembru 2012. dobili pomilovanje tadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

BONUS VIDEO: Prepucavanje Grobara posle utakmice u Nišu

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.