Momenat koji se godinama čekao: Norvežanin PRIZNAO KRAĐU na utakmici Čelsija i Barselone! (VIDEO)
Foto: Profimedia

uoči duela dva tima!

Momenat koji se godinama čekao: Norvežanin PRIZNAO KRAĐU na utakmici Čelsija i Barselone! (VIDEO)

Taj meč polufinala Lige šampiona ostaće upamćen po sramnom suđenju

Objavljeno:

Narednog utorka u Ligi šampiona sastaju se Čelsi i Barselona, dva tima koja imaju burnu istoriju kada je u pitanju ovo takmičenje.

Poslednji put kada su se sastali, 2012. godine, "Plavci" iz Londona su prošli u finale i u Minhenu osvojili do sada jedinu titulu prvaka Evrope.

Ipak, ovog puta se svetski mediji ne dotiču tih 90 minuta, već onih iz 2009. godine koji su okarakterisani kao "najveća krađa u istoriji".

Tom Hening Evrebe, bivši norveški sudija, priznao je posle devet godina da je grešio u čuvenom polufinalu Lige šampiona 2009. između Čelsija i Barselone.

Tada se Barsa golom Inijeste u 93. minutu plasirala u finale, gde je slavila nad Mančester junajtedom, a Evrebe je oštetio "Plavce" u nekoliko situacija.

Ko god da je gledao meč, mogao je da vidi četiri, pa čak i pet jedanaesteraca, "čistih", na koje je Evrebe ostao nem.

- Uopšte nisam ponosan na tu utakmicu. Nije bio moj najbolji dan, ali takve greške mogu da se dogode sudiji. One se nekada događaju igračima i trenerima, ali ne mogu da budem ponosan na taj dan - rekao je Evrebe koji je do pre par godina dobijao maltene svaki dan pretnje smrću od besnih navijača Čelsija.

- Bilo je nekoliko grešaka i svako može da kaže svoje mišljenje. Ali insistiram, igrači i treneri takođe greše, ali se ništa ne događa - istakao je norveški sudija.

- Ponosan sam i na dugu karijeru koju sam imao u evropskoj eliti i koja je trajala, bio sam među najboljima u svojoj zemlju. Zato ne možete pamtiti moju karijeru samo po toj utakmicu, iako neki ljudi, kao što ste vi, to čine. Nažalost - naveo je ovaj arbitar.

BONUS VIDEO: Grobari sa juga i pobunjena frakcija vređaju najvećeg rivala

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.