ESPRESO ANALIZA: Nije Suma Toti, ali ON je PUN POGODAK! Đukić ima jedan gorući problem - i sedam dana da ga reši... (FOTO) (VIDEO)
Proslava gola Leandrea Tavambe protiv Viktorije, Foto: Filip Plavčić

IMA NADE...

ESPRESO ANALIZA: Nije Suma Toti, ali ON je PUN POGODAK! Đukić ima jedan gorući problem - i sedam dana da ga reši... (FOTO) (VIDEO)

Crno-beli su nesrećno remizirali sa Viktorijom iz Plzenja, ali nije sve tako crno...

Objavljeno:

Partizan i Viktorija Plzenj su u Humskoj odigrali prvi meč 1/16 finala Lige Evrope, a rezultatom zadovoljniji mogu da budu momci iz Češke, s obzirom na to da su crno-beli zaista delovali kao bolji tim na terenu.

Ekipa Miroslava Đukića je prvih 60 minuta stezala obruč oko gola Viktorije, ali kada je Tavamba postigao pogodak, crno-beli su se svesno ili nesvesno povukli, što im se kao i nekoliko puta ove sezone obilo o glavu (čitaj Dinamo Kijev i Večiti derbi).

- Normalne su stvari da se ekipa povukla, psihološki se ekipa uvek, bez razmišljanja, povuče malo nazad, protivnik te pritisne, ide da traži izjednačenje, ali imali smo svoje šanse, u prvom delu dve zrele, nismo iskoristili i ne mogu da ništa da zamerim. Ekipa je odigrala odličan meč, protiv odličnog tima i sve ostaje otvoreno za Plzenj, da se tamo rešava - rekao je Đukić posle meča.

Partizan je podigao očekivanja navijača odličnim evropskim igrama ove sezone, pa otuda i ne čude kritike navijača na povlačenje posle postignutog gola.

Sejduba Suma protiv Viktorije
Sejduba Suma protiv Viktorije foto: AP

Taktičko iznenađenje sa Sumom iza Tavambe u ulozi "lažne desetke" (pozicije koju je patentirao Frančesko Toti) zaista je iznenadilo Čehe, ali se njih dvojica i nisu baš najbolje razumeli u nekoliko izglednih situacija. Kada su mogli jednostavnim duplim pasom da izbace celu odbranu gostiju, izabrali su komplikovanije opcije, pa nisu uspeli da matiraju golmana Hrušku.

- Sigurno da jeste (Suma prim.aut.) odigrao kako sam očekivao, bila je to teška, tvrda utakmica, nema tu prostora za lepršavost, odigrao je u skladu sa ekipom, borio se, radio i sigurno da može bolje, ali za sve to treba vremena i utakmica - posle meča je prokomentarisao Đukić.

Odbrana je funkcionisala odlično, gorostasni napadač Kremenčik je većinu utakmice proveo u džepu Nemanje Miletića i Milana Mitrovića, a da nije bilo sudijskog propusta u 81. minutu i nedosuđenog ofsajda, ostao bi tamo do samog kraja.

foto: AP

Valja napomenuti da i pored toga što su svi igrači crno-belih bili ogorčeni zbog crvenog kartona za Mitrovića, evidentno je da je oba žuta dobio zbog presecanja izglednih kontranapada. Zbog tog kartona, Đukić će biti stavljen na velike muke pred meč u Češkoj, jer se sada postavlja pitanje ko će biti u paru sa Nemom Miletićem. Prva opcija je Bojan Ostojić, ali on je i dalje povređen, druga je Marko Jevtović, koji bi mogao da bude prekomandovan u odbranu pod uslovom da se Zdjelar oporavi, pa stane na zadnjeg veznog, dok bi treća opcija bila veoma zbunjujuća za sve inostrane komentatore - pošto bi pored Nemanje Miletića mogao da stane Nemanja Miletić (levi bek koji je na pripremama uigravan i za centralnu odbrambenu poziciju).

Dalje, jedan od najboljih igrača na meču bio je asistent kod Tavambinog gola Miroslav Vulićević, koji je sve vreme neumorno špartao po desnom boku, ali i njemu mora da se zameri jedna stvar. Loše postavljanje kod gola Plzenja, jer je njegova strana bila potpuno nebranjena, pa je Krmenčik uspeo da sa gol-aut linije loptu pošalje na peterac, odakle je Reznik bio precizan. Slobodan Urošević, na levoj aut liniji, odigrao je dobro, ali se videlo da je i dalje u grču, što će verovatno na narednim mečevima potpuno iskoreniti.

foto: Dado Đilas

Što se sredine terena tiče, Marko Jevtović i Dača Pantić su pokazali da se dobro poznaju, jer su sve vreme lagano sekli napade gostiju. Međutim, Jevtoviću nikako nije polazilo za rukom da pošalje tačan pas unapred, ali je to nadomestio odličnim odbrambenim angažmanom. A, Dača... Pantić je bio možda i najbolji igrač na terenu, pošto se na novoj-staroj poziciji snašao fantastično. Konstantno se ubacivao kao peti navalni igrač, a u odbrani je pokrio sve što je trebalo, uz to je i razigravao saigrače. Tako da, za njega moramo da kažemo - PUN POGODAK!

Krilni fudbaleri - dve potpuno suprotne priče. Zoran Tošić je igrao kao u najboljim danima, dok je Marko Janković bio na nezadovoljavajućem nivou. Nijedan učinkovit prodor, samo je "rolao" loptu i padao preko nogu rivala, pa iako je uspeo da izvuče nekoliko prekršaja za svoj tim, ne možemo reći da je zadovoljio.

Naravno, ukoliko za sedam dana crno-beli urade isto što i protiv Videotona u kvalifikacijama na leto, slave u gostima i plasiraju se dalje, sve ove reči neće značiti ništa, jer će se pamtiti samo pobeda! Nadamo se da će upravo tako i da bude.

BONUS VIDEO: Sejduba Suma opleo po sudijama posle utakmice sa Viktorijom iz Plzenja

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.