JE L' OVO BUNDESLIGA ILI VOL STRIT? Nemci zaprepastili planetu BASNOSLOVNOM zaradom!
Bundesliga je zaradila gomilu novca, Foto: EPA / Srdjan Suki

Mirno li spavaš Premijer ligo?

JE L' OVO BUNDESLIGA ILI VOL STRIT? Nemci zaprepastili planetu BASNOSLOVNOM zaradom!

Izvršni direktor DFL-a Kristijan Sajfert kazao je da je Bundesliga druga liga po prihodima u svetu i da su "samo Herta i Hamburg u prethodnoj sezoni imali gubitke"

Objavljeno:

Profesionalni fudbal u Nemačkoj 13. godinu zaredom je u ekspanziji sa rekordnim prihodima u prve dve lige, koji iznose nešto preko četiri milijarde evra u prethodnoj sezoni.

Nemačka fudbalska liga (DFL) saopštila je da su prihodi od 36 timova u prve dve lige porasli za 4,2 odsto u prethodnoj sezoni, a da je 14 od 18 najboljih klubova Bundeslige ostvarilo prihod veći od 100 miliona evra.

Sama prva Bundesliga ostvarila je prihode od 3,37 milijardi evra, u odnosu na 3,24 milijardi u 2015. godini, dok je druga Bundesliga, Cvajta, zabeležila rekordnih 635,2 miliona evra, što je za 4,4 odsto više nego prethodne sezone.

Izvršni direktor DFL-a Kristijan Sajfert kazao je da je Bundesliga druga liga po prihodima u svetu i da su "samo Herta i Hamburg u prethodnoj sezoni imali gubitke".

- Klubovi Bundeslige zabeležili su zarade posle oporezivanja u iznosu od 150 miliona evra, što je manje nego od 206 miliona evra u prethodnoj sezoni - rekao je Sajfert.

BONUS VIDEO: Navijanje Grobara na meču sa Megom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.