Grobari su ponosni: Crno-beli NADIGRALI Viktoriju, ali je propust sudija koštao Partizan POBEDE! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

1/16 finala lige evrope

Grobari su ponosni: Crno-beli NADIGRALI Viktoriju, ali je propust sudija koštao Partizan POBEDE! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja pre, za vreme i posle utakmice u Humskoj, mogli ste da pratite sa nama uz dobro poznati lajv-blog

Objavljeno: 23:28h

Fudbaleri Partizana remizirali su 1:1 sa Viktorijom iz Plzenja u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope, odigranom u Humskoj.

Od samog starta videlo se ko želi više, ko je spreman da "grize", a uz to, Đukić nije pogrešio što je Uroševića "bacio u vatru".

Novi bek Partizana odlično se pokazao, pre svega u napadu, gde je hranio loptama ofanzivne fudbalere crno-belih, a onda i u odbrani, izbacivši nekoliko veoma opasnih lopti koje su padale u šesnaesterac Vladimira Stojkovića.

Golman šampiona Srbije nije imao mnogo posla, a to je zasluga i veznog reda koji je dobro funkcionisao sa napadom i zadnjom linijom.

Viktorija je par puta pripretila, ali bez da uplaši preko 20 hiljada navijača u Humskoj.

Sejduba Suma je očigledno održao obećanje kada je rekao da će navijači videti "drugo lice" u nastavku sezone, jer je promena bila evidentna.

foto: Filip Plavčić

Najskuplje pojačanje u istoriji Partizana razigravalo je saigrače u svakom mogućem napadu.

Čak je i ušao u stopostotnu šansu, ali je sa oko 10-12 metara gađao direktno u golmana Hrušku, posle čega je usledio drugi korner na meču za crno-bele.

Tošić je ubacio u šesnaesterac, a Tavamba je tada namamio uzdahe na tribinama, jer je sa peterca poslao loptu glavom pola metra preko prečke, igrao se 35. minut.

Glavi arbitar Tasos Sidiropulos nije "dozvolio" nadoknadu, već je odmah poslao ekipe na veliki odmor, jer generalno, nije bilo grube igre niti većih prekida.

Liga Evrope – 1/16 finala, prvi meč: Partizan – Viktorija Plzenj 1:1

Stadion Partizana Gledalaca: 21,568 Sudije: Tasos Sidiropulos, Polihronis Kostaras, Lazaros Dimitriadis, Hrisula Korumpilija, Anastasios Papapetru, Aleksandros AretopulosPartizan (4-2-3-1): Stojković – Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Urošević – Jevtović, Pantić – Tošić, Suma, Janković – Tavamba Viktorija Plzenj (4-2-3-1): Hruška – Ržeznik, Hubnik, Hejda, Lingberski – Hrošovski, Horava – Petržela, Lpčarž, Kopic – KrmenčikGolovi: Tavamba 58, Režnak 81

Ekipa Miroslava Đukića nastavila je da pritiska protivnika od prvog momenta drugog poluvremena, a to joj se vratilo u 58. minutu kada je Leandre Tavamba naterao Humsku da "proključa".

foto: AP

Vulićević je izbio na desnu stranu, sa oko 18 metara uputio centaršut u srce šesnaesterca, a odbrambeni igrač Viktorije, Lingberski je zakačio loptu koja je malo otišla preko ostalih i završila na glavi Tavambe, a ovaj je prosledio u mrežu Hruške.

Šest minuta posle toga Tošić je stavio na muke golmana plzenjskog tima, ali je nakon odbrane došlo do novog kornera.

Delovalo je da će Partizan uspeti da pobedi, ali je onda nesmotrenost odbrane crno-belih dovela do izjednačenja.

Igrao se 81. minut kada je dubinska lopta završila na dva metra od Stojkovića, maltene na gol-aut liniji, Krmenčik je glavom prebacio dijagonalu ka Režnjiku koji je gađao donji levi ugao Vladimira Stojkovića, što čuvar mreže šampiona Srbije nije uspeo da odbije.

Sve bi bilo legitimno, da pre svega nije bio čist ofsajd, a linijske sudije nisu odreagovale!

Par minuta posle toga Pantić je ušao u dobru priliku, ali bez šuta u okvir, a u narednom napadu je Mitrović dobio drugi žuti karton zbog prekidanja kontre protivnika.

Na kraju, Viktorija je uz propust linijskih arbitara došla do nerešenog ishoda, koji možda i nije zaslužila.

foto: Filip Plavčić

Sva dešavanja pre, za vreme i posle utakmice u Humskoj, mogli ste da pratite sa nama uz dobro poznati lajv-blog

90 + MINUTA - KRAJ UTAKMICE, 1:1, REVANŠ JE ZA SEDAM DANA U ČEŠKOJ!

90. minut - Ulazimo u nadoknadu, Marković je zamenio Tavambu.

85. MINUT - CRVENI KARTON ZA MITROVIĆA! Igrač Partizana dobio je drugi žuti karton, što je grčki sudija odmah okarakterisao kao isključenje.

81. MINUT - GOL! VIKTORIJA DOLAZI DO IZJEDNAČENJA IZ OFSAJDA! Jeftino je primio Partizan gol. Duga lopta završila je maltene u gol autu, na dva metra od Stojkovića dijagonala glavom na drugi kraj, deset metara od gola... Natrčao je Režnak i šutirao u donji ugao, gde Stojković nije uspeo da interveniše.

80. minut - PANTIĆ! Gađao je Partizanov fudbaler u bliži ugao iskosa sa desne strane, gledano iz ugla golmana Viktorije. Njegov šut otišao je van okvira, u gol aut.

74. minut - Lingberski je ozbiljno pripretio, umalo da dođe neprijatno izjednačenje, ali je lopta završila tik pored stative Vladimira Stojkovića.

70. minut - Polako ulazimo u završnicu, filozofija crno-belih se ne menja, želi da duplira prednost, to je evidentno!

64. minut - Tošić stavlja Hrušku na nove muke, korner za Partizan!

58. MINUT - GOOOOOOOOOOOOOOOL! TAVAMBA ZA 1:0! PARTIZAN ZASLUŽENO DOLAZI DO VOĐSTVA! Vulićević je ubacio loptu iskosa sa desne strane, odbrambeni igrač Viktorije Lingberski ju je zakačio, ona preletela odbranu gostiju i stigla do Tavambe koji je zakucao glavom u mrežu!

54. minut - Ponadali su se Grobari da je penal za Partizan, a ustvari je bila ruka Jankovića koji je u padu udario loptu.

51. minut - Tavamba je iskosa sa desne strane, udaljenosti od šest metara, ali lopta nije otišla u pravcu gola, već ka autu na suprotnoj strani.

46. minut - POČELO JE DRUGO POLUVREME!

45. minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA, PARTIZAN JE ZNATNO BOLJI!

Statistika na poluvremenu, sa leve strane je Partizanova, a sa desne Viktorijina.

foto: Printscreen/flashscore.com

42. minut - Suma nagoveštava da će biti agresivnije i jače drugo poluvreme, te da će ekipa dobiti konkretnijeg fudbalera nego što je viđeno u prvom delu sezone!

35. minut - TAVAMBA! Šutirao je napadač Partizana glavom, umalo da savlada golmana gostuju, lopta je otišla malo iznad prečke!

35. minut - KAKVA ŠANSAAAA!!! SUMA JE IZAŠAO JEDAN NA JEDAN SA HRUŠKOM, ALI JE GOLMAN VIKTORIJE NJEGOV UDARAC SA MANJE OD 10 METARA POSLAO U KORNER.

26. minut - Prvi korner za meču za Partizan!

21. minut - GOL ZA VIKTORIJU, ALI SREĆOM PO CRNO-BELE, OFSAJD!

20. minut - Isto stanje kao pre nekoliko minuta, čeka se konkretna prilika. Viktorija se malo oslobodila, ali ne dovoljno.

12. minut - Malo šta se menja za sad na terenu, Partizan bez konkretne šanse ali pravi pritisak, što je takođe veoma bitno.

foto: Espreso.co.rs

5. minut - Ofanzivno je krenuo Partizan od starta, za sada Viktorija ne prelazi svoju polovinu.

21:05 - KREĆEMO!!!

foto: Printscreen/Arena Sport
foto: Printscreen/Arena Sport

21:00 - PUN STADION U HUMSKOJ, ČEKA SE POČETAK!

foto: Espreso.co.rs

20:50 - Lepa scena pred početak, navijači Viktorije krenuli su da pevaju "Kosovo je Srbija", a Grobari su se pridružili.

20:35 - Mali Isaija Pantić, koji se bori sa opakom bolešću, večeras dobija pomoć od Grobara. Ovo je poziv svim ljudima dobre volje da pomognu!

foto: Espreso.co.rs

20:30 - Pojavila se treća frakcija Grobara u Humskoj!

foto: Espreso

20:15 - Ovako je trenutno na stadionu.

foto: Espreso

20:10 - Naš reporter sa lica mesta nam javlja da je na kapijama gomila ljudi, odnosno gužva na svakom ulazu, tako da, ukoliko ste krenuli, bolje požurite!

foto: Espreso

19:55 - Izašli su sastavi, a Partizan ima jedno iznenađenje. Igraće levi bek Slobodan Urošević, koji je dobio prednost u odnosu na Antonova i Nemanju G. Miletića! Đukić je odlučio da ga "baci u vatru".

Partizan (4-2-3-1): Stojković – Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Urošević – Jevtović, Pantić – Tošić, Suma, Janković – Tavamba

Viktorija Plzenj (4-2-3-1): Hruška – Ržeznik, Hubnik, Hejda, Lingberski – Hrošovski, Horava – Petržela, Lpčarž, Kopic – Krmenčik

19:40 - Grobari polako stižu u Humsku, a ovo je najava za taj meč, koju su napravile pristalice crno-belih.

BONUS VIDEO: Navijanje Grobara na meču sa Megom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.