MALOM ISAIJI JE POTREBNA VAŠA POMOĆ: Sin Partizanovog voditelja je oboleo od teškog oblika zloćudne bolesti! U akciju se uključili i zvezdaši! (VIDEO)
Isaija Pantić je sin voditelja klupske televizije Partizana, Željka Pantića, Foto: Printscreen/Youtube/Danas Conference Center

Budimo humani

MALOM ISAIJI JE POTREBNA VAŠA POMOĆ: Sin Partizanovog voditelja je oboleo od teškog oblika zloćudne bolesti! U akciju se uključili i zvezdaši! (VIDEO)

Nakon testova uzorka tumora u državnoj laboratoriji u Beogradu, uzorak tumora je pogrešno dijagnostikovan kao tumor Anaplastični oligodendrogliom

Objavljeno: 14.02.2018. 14:39h
  • 13

Voditelj klupske televizije Partizana, Željko Pantić, preživljava teške trenutke u ovom periodu, pošto je njegovom sinu Isaiji dijagnostikovan tumor na mozgu.

Isaija Pantić ima 13 godina i u junu prošle godine na rutinskom očnom pregledu konstatovan mu je ogroman maligni tumor mozga koji je hitno i uspešno operisan 9.juna 2017. godine na Neurohirurškoj klinici u Beogradu.

Nakon testova uzorka tumora u državnoj laboratoriji u Beogradu, uzorak tumora je pogrešno dijagnostikovan kao tumor Anaplastični oligodendrogliom, i na osnovu te pogrešne dijagnoze je urađeno agresivno "boost" zračenje glave u 11 termina na Institutu za onkologiju u Beogradu.

Naknadna analiza u Beogradu promenila je dijagnozu u Embrionalni tumor NOS, uz napomenu da je tumor ekstremno redak i da se čeka nalaz međunarodne referentne laboratorije, a u međuvremenu je po toj privremenoj dijagnozi Embrionalnog tumora u Beogradu urađeno još 20 termina teškog kraniospinalnog zračenja glave i kičme.

Nakon puna dva i po meseca testiranja uzorka tumora u laboratoriji "Great Ormond Street" bolnice u Londonu, svetski priznati patolog dr Žak Tomas dao je nalaz u kome Isaijin tumor nije moguće klasifikovati, da je tumor zloćudan i ekstremno redak, i da ga nema u postojećoj klasifikaciji tumora Svetske zdravstvene organizacije.

Već 1.decembra 2017. godine na MRI snimku kod Isaije je ponovo konstatovan mali recidiv tumora na istom mestu u veličini 1 cm, koji je na sledećem MRI snimku 17.januara porastao na 2,5 cm.

Neophodna je hitna operacija u jednoj od najnaprednijih bolnica za tretman dečjih tumora mozga na svetu, "Children’s National" bolnici u Vašingtonu, gde bi umesto dva i po meseca testiranja u Londonu, u roku od dve nedelje nakon operacije, bili urađeni svi mogući testovi uzorka novog tumora i napravljen dalji plan lečenja, koji u slučaju da tumor i dalje ostane nedefinisan, uključuje i imunoterapiju, a bolnica "Children’s National" je u novembru 2017. godine postala prva bolnica u SAD sa FACT akreditacijom za primenu celularne imunoterapije.

Isaijii Pantiću je je dijagnostikovan redak oblik tumora
Isaijii Pantiću je je dijagnostikovan redak oblik tumorafoto: Printscreen/Youtube/Danas Conference Center

Porodica je obezbedila troškove avio prevoza i jednomesečnog boravka u SAD pre i posle operacije i tokom kontrola, problem su užasno kratki rokovi i činjenica da do ponedeljka 19. februara mora da se avansno uplati 126.713 dolara, da bi operacija u SAD mogla da se uradi 26. februara i nakon toga krene sa hitnim dvonedeljnim testiranjem uzorka tumora i pravljenje plana daljeg lečenja Isaije Pantića.

Pored brojnih sportista i sportskih radnika u akciju su se uključili i navijači Crvene zvezde pod sloganom "Budimo ljudi, budimo humani, budimo zvezdaši".

Uputstvo za uplate u dolarima:

Intermediary: SWIFT code:CITIUS33 ABA routing code: 021000089 CITIBANK n.a. New York, NY United States Account with Institution: DBDBRSBG Banca Intesa ad Beograd, Milentija Popovića 7b, 11070 Novi Beograd, Republic of Serbia Beneficiary Customer: IBANRS35160513020252693375 ISAIJA PANTIC BEOGRAD SRBIJA

Uputstvo za uplate u evrima:

Intermediary: BCITITMM Intesa Sanpaolo spa Milano Italy Account with Institution: DBDBRSBG Banca Intesa ad Beograd, Milentija Popovića 7b, 11070 Novi Beograd, Republic of Serbia Beneficiary Customer: IBANRS35160513020252693375 ISAIJA PANTIC BEOGRAD SRBIJA

Uputstvo za update u dinarima:

Banca Intesa ad Beograd, račun broj 160-5110200189750-79 Pantić Isaija, Beograd, Srbija.

BONUS VIDEO: Milan Borjan posle CSKA

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media