ESPRESO ANALIZA: Zašto je sneg više zavejao Ruse pred Moskvu, ko je hodajući Berlinski zid u dresu Zvezde, i zbog čega Krstičić ne može da se zove Gelor?
Foto: Beta

LIGA EVROPE

ESPRESO ANALIZA: Zašto je sneg više zavejao Ruse pred Moskvu, ko je hodajući Berlinski zid u dresu Zvezde, i zbog čega Krstičić ne može da se zove Gelor?

Sve je otvoreno, crveno-beli i dalje imaju šansu za prolaz dalje...

Objavljeno: 15:02h
Nikola Husein

Crvena zvezda je ponovo evropski tim!

Tim sa Marakane je još jednom pokazao da je tvrd orah čak i za najveće evropske timove, ultra bogati CSKA je mogao iz hladnog Beograda da se vrati u još hladniju Moskvu sa golom minusa, ako ne i više. Zahvalnost duguju Igoru Akinfejevu... i nikom više.

foto: Beta

Radilica crveno-belih sa motorom u sebi, Nemanja Radonjić je mogao da se još jednom proslavi golom u evropskim mečevima, a Le Talek da dokrajči mašineriju iz glavnog grada Rusije.

Ali... 0:0 je dobar rezultat, pogotovo uzimajući u obzir da sada pritisak pada na "armejce" i da Zvezda može da odigra totalno rasterećeno i napravi još jedan podvig... ako se to više i naziva podvigom, jer ovo što radi četa Milojevića ove godine postaje rutina i više ne predstavlja iznenađenje ni za koga.

Espreso je za vas spremio analizu crveno-belih momaka, pa da krenemo...

foto: Dado Đilas

Milan Borjan, čuvar mreže koji je letos stigao u najveći srpski klub sa izvesnom dozom sumnje, još jednom je zapušio usta kritičarima i dokazao da je vrhunski golman sa odličnom anticipacijom i učestvovanjem u igri. O postavljanju ne treba trošiti reči. Kod svakog šuta fudbalera CSKA bio je tačno gde treba, i nijednom nije odavao utisak nervoznog i nesigurnog golmana kao što se godinama unazad dešavalo.

foto: Dado Đilas

Filip Stojković, partija bez premca za otkrovenje sezone tima iz Ljutice Bogdana. Berlinski zid u ljudskom obliku je zaustavio svaki iole ozbiljan pokušaj ruskog tima. Zatvarao je saigrače kod njihovih grešaka i ispadanja, a publika je to prepoznala i nagradila ga ovacijama, a on ih je svakako zaslužio. Svaka čast Akinfejevu, ali Žule je "men of d meč"!

foto: AP

Milan Rodić, defanzivno bez greške. On i Stojković čine najbolji par bekova u zadnjih nekoliko godina. Nije komplikovao kod pasova, u ofanzivi je nešto manjkao, ali to se od njega i ne može očekivati, jer mu za razliku od Stojkovića to nije toliko jača strana. Praktično, meč bez greške za bivšeg fudbalera Zenita i Krila Sovjetova.

foto: Dado Đilas

Vujadin Savić je odigrao jednu od slabijih utakmica otkako je obukao dres crveno-belih boja. U nekoliko navrata je "davio loptu", imao neka nerezonska rešenja umesto da loptu pošalje na stranu ili napred. Duele u vazduhu je po navici u većini slučajeva dobijao. Svi imaju prava na loš dan, pa tako i on. Manjak koncentracije se svakome dešava.

foto: Dado Đilas

Damijan Le Talek, mogao je da se proslavi u šansi koju 80% stadiona nije videlo zbog bakljade ruskih navijača, ali njegov iznenadni šut je odbranio Akinfejev. Francuz je ispravljao greške Savića i neretko iznosio loptu poput plejmejkera. Iako je bio pred odlaskom Zvezdin univerzalac je bio jedan od najboljih fudbalera na meču.

foto: Dado Đilas

Donald, kapiten srpskog vicešampiona, nije odao utisak predvodnika ovogodišnjeg evropskog hita, pretrčao je znatno manje nego Branko Jovičić, ali kobnih grešaka nije bilo ako izuzmemo nekoliko pogrešnih pasova koji su mogli da se pretvore u nešto više po srpski tim.

foto: Dado Đilas

Branko Jovičić je sve zabrinuo posle duela sa fudbalerom CSKA pri kojem je ostao da leži kraj reklama hvatajući se za onu povređenu i operisanu nogu. Mnogi su mislili da se ponovio scenario iz meča sa Čukaričkim, ali hrabri Čačanin je stegao zube i odigrao meč do kraja, i pokazao zašto ga zovu ratnik.

foto: AP/Darko Vojinović

Nenad Krstičić, takođe nije bio na nivou prethodnih mečeva Lige Evrope. Širio je igru, manje lopti je slao kroz sredinu, ali uzalud. Duel igra mu nije bila jača strana, pa je meč završio kao jedan od slabijih pojedinaca crveno-belog tima. Možda mu ni pozicija nije odgovarala.

foto: REUTERS/Marko Djurica

Nemanja Radonjić, Zvezdin metak koji je mogao da "probuši" Akinfejeva, ipak je ostao samo "ćorak". Realizacija mu je trenutno najveći problem, ali njegova brzina to kompenzuje. Neumorni Nišlija čini se može da uhvati sprint u svakom trenutku i promuva se na svakom delu terena. Samo fali taj završni udarac da doda još koju nulu na njegovu vrednost.

foto: FK Crvena zvezda

Ben, jedino zimsko pojačanje koje je nastupalo na ovom meču. Generalno, on se još traži sa ostatkom ekipe. Ostavio je dobar utisak, posebno u drugom poluvremenu kada je povezao konce i nagovestio da bi mogao da bude ono pravo u nastavku sezone. Imao je i slobodnjak u prvom poluvremenu, ali šutirao je zamalo preko gola.

foto: Dado Đilas

Aleksandar Pešić, silom prilika promovisan u prvog špica na ovoj utakmici. Nije mogao sam protiv prekaljenih štopera tima iz Moskve, borio se koliko je mogao, ali je veći deo meča bio odsečen, a u par navrata je imao potez više. Ne treba mu zameriti na ovome, ali po našem mišljenju njegova uloga je da pri ulasku sa klupe na evropskim mečevima radi to što najbolje zna, možda je model iz Krasnodara prava priča za Moskvu.

Sve je otvoreno, crveno-beli i dalje imaju šansu za prolaz dalje... Meč u Moskvi donosi mnogo toga, a gubi...bili bi zajedljivi ako bi rekli da je propast ako ne prođu dalje, jer ovaj tim Crvene zvezde je apsolutno premašio sva očekivanja i doneo malo sunca u srpski fudbal.

BONUS VIDEO: Piro šou navijača CSKA

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.