KONAČNO! Ovako će izgledati Nacionalni stadion Srbije! (FOTO)
Foto: preiposle.rs

Kako vam se sviđa?

KONAČNO! Ovako će izgledati Nacionalni stadion Srbije! (FOTO)

Na mestu gde se nalaze predizborna obećanja liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" pojavilo se i kako bi trebalo da izgleda objekat na koji sportska Srbija čeka jako dugo

Objavljeno: 15:02h

Godinama se već priča o tome da bi Srbija morala da dobije Nacionalni stadion na kome će igrati reprezentacija, ali i moći da se organizuju finala najvećih evropskih takmičenja.

NOVI BEOGRAD, ALI NE PRVOBITNO PLANIRANA LOKACIJA: Vučić otkrio gde će biti izgrađen nacionalni stadion! (FOTO)

U poslednje vreme ta tema je sve češća i dogodili su se mali pomaci ka početku realizacije takvog projekta.

SRPSKI FUDBALERI DOBIJAJU SVOJ DOM: Da li je ovo model kako će izgledati Nacionalni stadion u Beogradu? (FOTO)

Aleksandar Vučić je rekao da će se Nacionalni stadion graditi na Novom Beogradu
Aleksandar Vučić je rekao da će se Nacionalni stadion graditi na Novom Beogradufoto: Vladimir Sporčić

Ono što se zna, a što je najavljivao u prethodnom periodu predsednik Srbije Aleksandar Vučić, jeste da će se Nacionalni stadion graditi na Novom Beogradu, a održan je početkom septembra i sastanak Grada Beograda, koji su predstavljali gradonačelnik Siniša Mali, gradski urbanista Milutin Folić i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, predstavnika FSS na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom i predstavnika firme "Fenwick Iribarren Architects" koja je zadužena za izradnju projekta izgradnja Nacionalnog stadiona.

Iako javnost još nije saznala koje će biti idejno rešenje, niti je predstavljena maketa i model kako bi izgledao Nacionalni stadion, sada se u predizbornom programu za izbore u Beogradu, Srpske napredne stranke "Aleksandar Vućić - Zato što volimo Beograd", navodi i da je u njihovom plani izgradnja Nacionalnog stadiona u narednom periodu.

Uz to je objavljena i fotografija kako bi trebalo da izgleda Nacionalni stadion i čitav kompleks i ovo je na neki način prvi put predstavljeno u javnosti.

Nacionalni stadion Srbije
Nacionalni stadion Srbijefoto: preiposle.rs

- Kako bi grad Beograd mogao da bude domaćin velikih sportskih događaja, veoma je važno da ulažemo u odgovarajuću sportsku infrastrukturu. Zato ćemo u Surčinu izgraditi moderan fudbalski stadion, pa najvišim svetskim kriterijumima, koji će biti dom fudbalske reprezentacije - stoji u opisu teksta predizbornih obećanja Srpske napredne stranke.

BONUS VIDEO: Izbušene gume na kolima oko stadiona Partizana posle meča Zvezda - CSKA

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.