Dok su nas igrači Zvezde vređali, trener nas je učio da budemo gospoda! Neću da čujem jednu ružnu reč! (VIDEO)
Detalj sa utakmice Crvena zvezda - Partizan, Foto: Dado Đilas

nahvalio lazetića

Dok su nas igrači Zvezde vređali, trener nas je učio da budemo gospoda! Neću da čujem jednu ružnu reč! (VIDEO)

- On nas je učio da budemo ljudi

Objavljeno:

Mlada nada Partizana Svetozar Marković je u razgovoru za "Mozzartsport" pričao o treneru mlađih kategorija crno-belih Žarku Lazetiću i o stvarima koje je od njega naučio.

On se podsetio derbija koji je odlučivao o šampionskoj tituli i lekcije koju je tada naučio.

- Lazetić nas uči da budemo ljudi. Što se kaže, gospoda u kopačkama. Najbolji primer za to su dešavanja sa večitih derbija minule sezone, u Kadetskoj ligi Srbije. Posle poraza na Marakani, iz Zvezdine svlačionice čule su se pogrdne pesme na račun Partizana. Nije nam bilo pravo. Naš trener je čestitao crveno-belima, jer su u tom trenutku bili bolji. Pred kraj prvenstva derbi se igrao u "Zemunelu", praktično rešavao pitanje prvaka. Pred utakmicu šef drži govor, između ostalog kaže: "Momci, vi predstavljate Partizan, neću da čujem nijednu ružnu reč o Zvezdi.

- "Ona je naš protivnik, a ovo je samo igra". Pobedili smo i poslušali pedagoga u liku trenera, jer to nije bio izolovan slučaj, nego princip. Lepo nam je Lazetić govorio: "Nikad, ali nikad, ne vređajte rivala. Ne pevajte protiv njega. To, deco, nikuda ne vodi". Nažalost, ljudi kakav je Žarko Lazetić su retki u našem fudbalu. Privolegovani smo što je uz nas, uz njega ćemo postati bolji ljudi. I sportisti. Sigurno - rekao je mladi štoper.

BONUS VIDEO: Pobunjena frakcija vređa Jug

(Espreso.co.rs/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.