KONAČNO! STIGLA ODLUKA UEFA!
Delije će napuniti Marakanu za CSKA, Foto: Dado Đilas

To se čekalo

KONAČNO! STIGLA ODLUKA UEFA!

Kao što se i očekivalo, evropska "kuća fudbala" je prihvatila žalbu crveno-belih

Objavljeno: 09:39h

Delije i svi navijači Crvene zvezde mogu da odahnu! UEFA je skinula kaznu zabrane prisustva publike na utakmici protiv CSKA!

Žalba crveno-belih koju su poslali na odluku da im stadion bude suspendovan je usvojena i duel 1/16 finala protiv "armejaca" igraće se pred punom Marakanom.

Disciplinci evropske kuće fudbala su preinačili svoju odluku i kaznili srpski klub sa 30.000 evra i dve godine uslovno.

Crvena zvezda je umesto suspenzije stadiona dobila dve godine uslovne kazne
Crvena zvezda je umesto suspenzije stadiona dobila dve godine uslovne kaznefoto: Saša Pavlić Koky

To znači da navijači Zvezde u naredne dve godine ukoliko slučajno ponove neki incident klub će biti automatski kažnjen jednom utakmicom zabrane prisustva navijača.

- Prezadovoljan sam odlukom komisije za žalbe UEFA. Ostvarili smo još jedan ogroman uspeh na evropskoj sceni, ovog puta van zelenog terena. Ponosan sam jer smo uspeli da dokažemo da Zvezda nije kriva i da zaslužuje da uvek ima svoje navijače uz sebe. Naši navijači dobro znaju šta je dozvoljeno a šta nije, i pozivam ih da i ubuduće vode računa kako klub ne bi ostao bez njihove velike podrške. Ova borba nije bila nimalo laka i zbog toga se zahvaljujem pravnom timu koji je učestvovao u celom procesu, pre svega advokatu Zoranu Damjanoviću i predsedniku naše pravne komisije Draganu Miloševiću. Iskoristio bih ovu priliku da se posebno zahvalim našim prijateljima u UEFA, Zoranu Lakoviću i Dejanu Stankoviću koji su nam svojim angažovanjem u ovom procesu pomogli da pravda trijumfuje. Pokazali smo da Crvena zvezda na svakom polju vraća snagu i ugled koji je nekada uživala u Evropi. Sada se okrećemo meču sa CSKA jer ćemo imati sve preduslove da se borimo za prolaz u osminu finala Lige Evrope. Ubrzo ćemo nastaviti prodaju ulaznica i bez dileme pred punom Marakanom dočekati duel koji su zvezdaši čekali 25 godina - poručio je Zvezdan Terzić povodom ove odluke.

Crveno-beli su već prodali 30.000 karata za meč protiv CSKA
Crveno-beli su već prodali 30.000 karata za meč protiv CSKAfoto: Dado Đilas

Podsećamo da je pre nego što je prvobitna kazna UEFA uopšte stigla, bilo već prodato 30.000 karata, što je verovatno imalo i uticaja na odluku.

Zato se sada očekuje u najbržem roku da se nastavi sa daljom prodajom preostalih ulaznica za meč.

Duel između Crvene zvezde i CSKA se igra na Marakani 13. februara.

BONUS VIDEO: Navijači Zvezde gađaju Novicu Veličkovića i igrače Partizana kod tunela

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.