ILIEV RAPORTIRAO O TRANSFERIMA S KIPRA: Jedna stvar je nedostajala da sve završimo! Suma ima problem!
Ivica Iliev sa Miroslavom Đukićem na pripremama u Limasolu, Foto: Partizan.rs/miroslav Todorović

Okreću se letu

ILIEV RAPORTIRAO O TRANSFERIMA S KIPRA: Jedna stvar je nedostajala da sve završimo! Suma ima problem!

Sportski direktor crno-belih je sumirao aktivnosti kluba na ovogodišnjoj zimskoj pijaci

Objavljeno:

Prelazni rok, makar što se Evrope tiče, je gotov, a to znači i obustavu svih transfer planova u Partizanu, za sada.

Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev je u razgovoru za "Mondo" pomenuo da je klub završio sa aktivnostima na ovogodišnjoj zimskoj pijaci, ali da se već sada okreću pripremanju za leto.

Crno-bele su pojačali Slobodan Urošević, Jurij Vakulko, Đorđe Ivanović i Saša Zdjelar, a klub je napustila nekolicina igrača koji nisu bili u prvom planu, zatim Everton Luiz, dok su odbijene ponude za Marka Jankovića i Nemanju Miletića.

Saša Zdjelar i Ivica Iliev na promociji
Saša Zdjelar i Ivica Iliev na promocijifoto: Partizan.rs/miroslav Todorović

- Da smo završili na 50 odsto urađenog bilo bi dobro, a mi smo na 80, što je odlično. Zašto nismo sve? Pa, nismo sve jer nismo prodali one što smo želeli - objasnio je Iliev, a odmah se zna da misli na to što nije naišao kupac za Leandrea Tavambu spreman da plati onoliko koliko potražuje klub iz Humske.

- Ono što sve interesuje je napadač, koji je bio na čekanju u slučaju odlaska Tavambe. Jako je teško naći napadača, a ja sam ih našao četvoricu.Jedan nije mogao da dođe jer je igrao za dva kluba, ali očekujemo ga na leto. Drugi je otišao u Kinu. Tu je i treći, koji sada igra u Bundes ligi, kojeg nisam uspeo da dovedem i nagovorim. Nisam s njim imao priliku da pričam, već samo sa zastupnicima. Poslednji je čekao 'minut do 12' da se proda Tavamba. Meni je žao što smo ga doveli u nezgodnu situaciju, ali neće biti ništa od te priče - objasnio je Iliev kakve planove je imao.

Leandre Tavamba je ipak ostao član Partizana do leta
Leandre Tavamba je ipak ostao član Partizana do letafoto: Partizan.rs/miroslav Todorović

Bivši igrač Partizana je napomenuo i da je ove zime klub počeo da pravi tim za budućnost o čemu svedoče dolasci sve mladih igrača.

- Zdjelar nam je veliki plus. Vakulko, Ivanović i Urošević su došli kao budućnost kluba, kojima treba jedan period adaptacije. Njima sve ovo teže pada nego starosedeocima. I dok se privikavanje ne završi, mislim da će navijači imati razumevanja. Ali, nama će najviše značiti Saša Zdjelar, na toj poziciji zadnjeg veznog. Uigraćemo se i bićemo jači.

Sejduba Suma je čovek oko koga stoji najveći znak pitanja za proleće
Sejduba Suma je čovek oko koga stoji najveći znak pitanja za prolećefoto: Partizan.rs/miroslav Todorović

Jedno od pitanja koje se nameću kod navijača Partizana, ali i fudbalske javnosti jeste svakako Sejduba Suma. Najskuplje pojačanje u istoriji kluba tokom jeseni je tek na momente pokazao zašto je toliko plaćen, a mnogi su opravdanje nalazili u tome što nije prošao pripreme, pa su mu ove na Kipru prve sa ekipom.

- Suma ima taj problem nonšalantnosti. Stvarno deluje tako. To je njegov karakter i stil igre i to se našem narodu ne sviđa. Pogotovo što je došao s tom pompom, s takvom cifrom i kad naš narod vidi da on ležerno izgleda na terenu, to ljude baš razbesni. To je bila jedna od tema o kojoj sam pričao s njim. Objasnio sam mu da je glavna stvar ta što deluje opušteno. Ali to je njegov karakter i stil igranja. Ima tu dosta pitanja. Dok je igrač Partizana ja moram da biram reči o njegovoj situaciji - rekao je Iliev.

BONUS VIDEO: Otvaranje Evropskog prvenstva u futsalu

(Espreso.co.rs / Izvor: Mondo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.