ŠAMARČINA ZA KRALJA: Leganjes izbacio Real iz Kupa, najveća Zidanova bruka u trenerskoj karijeri! (VIDEO)
Real Madrid je izbačen u četvrtfinalu iz Kupa kralja, Foto: Reuters

Kup kralja 1/4 finale

ŠAMARČINA ZA KRALJA: Leganjes izbacio Real iz Kupa, najveća Zidanova bruka u trenerskoj karijeri! (VIDEO)

"Kraljevski klub" je ispao u četvrtfinalu Kupa kralja

Objavljeno: 12:15h

Šamarčina, blamaža, poniženje! To su najčešće reči koje navijači Real Madrida pominju posle onoga što su njihovi miljenici u kopačkama sebi dozvolili.

"Kraljevski klub" je izbačen iz Kupa kralja od totalnog autsajdera Leganjesa i tako doživeo jedan od najtežih udaraca u poslednjih nekoliko godina, a ovo je nema sumnje najveća bruka Zinedina Zidana u njegovoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

A mislili su da će lako da izađu na kraj sa ekipom za koju nastupa Darko Brašanac. Pobedili su u prvom meču 1:0 u gostima i onda sa rezervnim timom, bez Ronalda, Modrića, Krosa i ostalih izašli na revanš.

Fudbaleri Reala ostaju i bez drugog trofeja u Španiji
Fudbaleri Reala ostaju i bez drugog trofeja u Španijifoto: AP

I to im se obilo o glavu, iako ekipa koju je Zidan izveo na teren itekako ozbiljno zvuči na papiru, tu su bili i Benzema i Asensio i Serhio Ramos, ali džaba. Realu ove godine ni u jednom sastavu, niti takmičenju, ne ide.

U Primeri zaostaju čak 19 bodova za vodećom Barselonom uz meč manje, a sada su ostali i bez mogućnosti da osvoje drugi po značaju trofej u Španiji.

Leganjes se plasirao u polufinale Kupa kralja
Leganjes se plasirao u polufinale Kupa kraljafoto: EPA/Rodrigo Jimenez

Odsekla je Zidanove pulene bomba sa 25 metara kojom je Eraso probušio mrežu Kikea Kasilje i očigledno se od nje nisu oporavili, iako je Benzema na startu drugog poluvremena izjednačio.

Međutim, u 55. minutu strelac vodećeg gola za Leganjes izvodi korner, Gabrijel je najviši u skoku i zakucava loptu u mrežu za, kako se na kraju ispostavilo odlučujući gol i novi šok za domaće navijače.

Do kraja se rezultat nije menjao, a Leganjes je zbog gola više u gostima prošao dalje, dok je "Santjago Bernabeu" prekrila mučna tišina.

- Veoma je jasno, ja sam odgovoran, ja sam taj koji treba da nađe rešenje i moram da ga nađem da bih napravio tim efektnijim - rekao je Zidan posle šokantne eliminacije.

BONUS VIDEO: SPEKTAKL U SVLAČIONICI CRVENE ZVEZDE: Kanga i Donald izveli trbušni ples uz narodnjake

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.