OVDE SE IGRALA EVROPA, GOSTOVAO JE VELIKI LJUNGBERG! Srpski superligaš prodao stadion, cena - 18 miliona DINARA! (VIDEO)
Foto: Printscreen / Youtube / RTS

KREĆE REORGANIZACIJA

OVDE SE IGRALA EVROPA, GOSTOVAO JE VELIKI LJUNGBERG! Srpski superligaš prodao stadion, cena - 18 miliona DINARA! (VIDEO)

Cena je u odnosnu na današnje standarde u fudbalskom svetu baš mala, ali, desiće se lepe stvari

Objavljeno: 17:59h

Nekome tužno zvuči, nekom ne, ali, fudbalski stadion u Srbiji, na kom su nekad igrali Zvezda, Partizan, Vojvodina, pojedini evropski timovi... Prodat je za 18 miliona dinara!

Reč je o stadionu Hajduka iz Kule, nekadašnjem prvoligašu koji je ugašen od 2013. godine usled finansijskog kraha.

Jeste da je ovaj tim bio nejak da napravi velike rezultate u svojim poslednjim godinama postojanja, ali... taj isti Hajduk je igrao Evropu.

Da, Intertoto kup, a gostovali su Halmštad, Turun iz Finske, Kongsvinger iz Norveške, Lomel iz Belgije.

Za Halmštad je u to vreme nastupao legendarni Frederik Ljunberg koji je trčao po travi stadiona prodatog za oko 150 hiljada evra.

Grad Kula je otkupio ovu građevinu, a jedini klub koji trenutno igra na stadionu Hajduka je F.K. "Hajduk Junior".

Klub koji je osnovan 2015. godine i takmiči se u Područnoj ligi Sombor (5. stepen takmičenja, od 7 postojećih). Mlađe kategorije kluba igraju takođe na stadionu Hajduka, a takmiče se u Kvalitetnoj ligi Vojvodine.

- Interes lokalne samouprave je da postojeći stadion u Kuli sa pratećom infrastrukturom bude u svojini lokalne samouprave zbog unapređenja sporta i sportskih aktivnosti, stvaranja uslova za razne sportske manifestacije, ligaška takmičenja, promocije sportskih disciplina i svih drugih vidova rekreacije građana svih uzrasta na ovom području - istakao je zapisnik sa javne licitacije, Vladimir Pavkov, piše "Žurnal". Ovo je ipak nada da se fudbal u Kuli preporodi... I nadamo se da će tako biti.

BONUS VIDEO: Novica Veličković posle meča Partizan - Cibona

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.