DELIJE NISU KRIVE! OTKRIVENO KO STOJI IZA TRANSPARENTA ZA RATKA MLADIĆA U BELORUSIJI! Da li će UEFA zbog ovoga skinuti kaznu crveno-belima?! (FOTO) (VIDEO)
Sporni transparent posvećen Ratku Mladiću među Delijama, Foto: Printscreen/Youtube/Dmitry Lane

Može da im pomogne

DELIJE NISU KRIVE! OTKRIVENO KO STOJI IZA TRANSPARENTA ZA RATKA MLADIĆA U BELORUSIJI! Da li će UEFA zbog ovoga skinuti kaznu crveno-belima?! (FOTO) (VIDEO)

Ovo bi mogao da bude jak argument kluba sa Marakane u žalbi na kaznu

Objavljeno: 11:49h

Odluka UEFA od pre nekoliko nedelja da kazni Crvenu zvezdu igranjem jednog meča pred praznim tribinama (u prevodu duel 1/16 finala Lige Evrope protiv CSKA), šokirala je Srbiju.

Svi su se pitali čemu toliko žestoka kazna, ali je kasnije objašnjeno da je jedan od razloga to što su navijači crveno-belih uputili transparent podrške Ratku Mladiću, osuđenom na doživotnu robiju pred Haškim tribunalom.

Najproblematičniji transparent je bio u Belorusiji na meču protiv BATE Borisova, iako u njemu nije bilo nikakvog isticanja imena osuđenog generala, ali je bilo jasno kome je namenjen.

Međutim, sada se klupko raspetljava, jer izgleda da taj transparent nisu unele Delije, niti ga one napravile, već neko drugi.

Krivicu za taj transparent je preuzela navijačka grupa "Ultras Rusija" koja bez obzira na klupski navijačku obojenost uglavnom prati utakmice ruske reprezentacije i drugih bratskih timova iz inostranstva, pa su tako išli i u Minsk da bi pružili podršku Crvenoj zvezdi.

Oni su na svojoj stranici objavili reportažu sa tog "gostovanja" u kojoj su između ostalog priznali da su oni napravili sporni transparent i raširili ga na tribini.

'Ultras Rusija
"Ultras Rusija" je preuzeo odgovornost za transparent na meču BATE - Crvena zvezdafoto: Printscreen/vk.com

- Dugo smo planirali da idemo da podržmo Srbe. Ne vezujemo se za neki klub, prosto smo gledali šta nam je blizu. Partizan je u Kijevu igrao bez podrške svojih navijača, pa smo odlučili da odemo 'na' Zvezdu, u Belorusiju. Stigli smo u Moskvu (i iznenadili se njenim novim izgledom; samo dvojica naših članova su nedavno bila u prestonici), a onda smo potražili minbuseve za Belorusiju. Tu smo i napravili transparent podrške nepravedno osuđenom generalu Mladiću. Kada smo stigli u Belorusiju, pre meča smo se našli sa Srbima, a onda se našli u problemu - nismo imali karte za njihov sektor. Kupili smo ih za susednu tribinu, a onda se prebacili kod gostiju. Videli smo još entuzijasta koji su uradili isto što i ja. Posle utakmice otišli smo u najbližu kafanu sa Srbima, razmenili neke navijače nalepnice i pravac kući - navodi se između ostalog u ovoj reportaži.

Sa Marakane su već odavno najavili žalbu na kaznu UEFA, a ovo će im svakako biti značajan argument u borbi da se ublaži kazna i da se meč protiv CSKA ne igra pred praznim tribinama, pogotovo s obzirom na to jer se očekuje spektakl, pošto je već u pretprodaji otišlo 28.000 ulaznica.

BONUS VIDEO: Čarls Dženkins otišao do Delija posle utakmice

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.