Raća Petrović, Stojke, Tavamba, Ivanović... Iliev otkrio nove informacije vezane za Partizanov prelazni rok! (FOTO) (VIDEO)
Ivica Iliev drži govor na početku priprema igračima Partizana, Foto: Filip Plavčić

Kakva je trenutno situacija na tom polju

Raća Petrović, Stojke, Tavamba, Ivanović... Iliev otkrio nove informacije vezane za Partizanov prelazni rok! (FOTO) (VIDEO)

Biće i odlazaka, ali i dolazaka

Objavljeno: 12:10h

Partizan je započeo zimske pripreme, a ono što najviše interesuje navijače jesu odlasci i dolasci u igračkom kadru.

Na spisku Miroslava Đukića, posle odlaska nekolicine igrača, našlo se 33 imena, među kojima i za sada jedino pojačanje Slobodan Urošević.

Naravno očekuje se da ovaj spisak pretrpi brojne izmene odlascima i dolascima.

Partizan je započeo zimske pripreme
Partizan je započeo zimske pripremefoto: Filip Plavčić

Tim povodom je sportski direktor Ivica Iliev govorio o nekim gorućim pitanjima, kako po pitanju prodaje najboljih igrača, tako i oko dolaska nekih pojačanja koja se najavljuju već nedeljama.

- Želimo da pozicije koje su nam goreće ili mogu da postanu takve zatvorimo. Već imamo imena na spisku. Sve radimo da iz sezone u sezonu budemo sve jači, moćniji i kvalitetniji. Mislim da smo neke naše ambicije do sada ispunili, što i rezultati govore. Ono što bih apostrofirao jeste da je Partizan u ovom prelaznom roku napravio veliki zaokret. Uspeli smo sporazumno da raskinemo saradnju sa nekolicinom igrača koji su imali jake ugovore i Partizan je tu uspeo domaćinski onako da smanji budžet za ovu godinu i otvori mogućnost za svoju decu - rekao je Iliev.

Igrači Partizana na početku zimskih priprema
Igrači Partizana na početku zimskih pripremafoto: Filip Plavčić

Prvo pitanje koje zanima Grobare jeste da li će Vladimir Stojković ostati i na proleće, jer je bio možda i najbolji igrač u prethodnoj polusezoni, a o njegovom odlasku se uveliko i naširoko priča.

- Vladimir Stojković ima ugovor do leta, tako da ga ja smatram golmanom Partizana- rekao je Iliev, a isto je to ponovio i reprezentativni čuvar mreže.

- Tu sam. Moja želja da ostanem je prisutna. Videćemo za dalje.

Nije tajna da su crno-beli zainteresovani za najboljeg igrača jesenjeg dela Superlige Đorđa Ivanovića iz Spartaka koji je i sam izrazio želju da dođe u Humsku, a bilo je i informacija da je dogovor na pomolu.

- Vrhunski je je igrač, mogu da pričam samo o njegovim igračkim kvalitetima. Partizan ima mnogo želja, ali ja nikada nisam voleo javno da pričam o tome dok se sve ne završi. Ne bih ni sada da licitiram.

Uz Evertona Luiza čiji je odlazak neminovan, crno-beli bi mogli da ostanu i bez Leandrea Tavambe koga su spremni da se odreknu, ali samo u slučaju dobre ponude.

Leandre Tavamba je najtraženiji igrač crno-belih u ovom trenutku
Leandre Tavamba je najtraženiji igrač crno-belih u ovom trenutkufoto: Filip Plavčić

- Tavamba ima ugovor sa Partizanom još dve godine, ali postoji mnogo pitanja kada je reč o njegovoj situaciji. On ima 28 godina, iza sebe ima vrhunsku godinu, nosio je ekipu na leđima, ali sve će zavisiti od ponude. Mnogo potencijalnih ponuda postoji, ali da li će doći ona za koju će uprava proceniti da je maksimalna i da je trenutak da se izađe i njemu u susret. Ali u principu sve ćemo gledati u dogovoru sa trenerom da svaki eventualni odlazak ne utiče na kvalitet.

Radosav Petrović ostaje najveća želja?!

- Nije nikakva tajna da je Raća Petrović moja velika želja, još od leta. To je igrač kojeg svim srcem želim i koji bi Partizanu doneo 50 posto veći kvalitet - poručio je Iliev.

BONUS VIDEO: Milorad Vučelić - govor na početku zimskih priprema FK Partizan

(A. Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.