PARTIZAN POČEO ZIMSKE PRIPREME: Na Đukićevom spisku 33 imena, ali ove godine na njemu nema najvernijeg crno-belog ratnika! (FOTO)
FK Partizan - početak zimskih priprema 2018. godine, Foto: Filip Plavčić

Prozivka u Zemunelu

PARTIZAN POČEO ZIMSKE PRIPREME: Na Đukićevom spisku 33 imena, ali ove godine na njemu nema najvernijeg crno-belog ratnika! (FOTO)

Crno-beli su u petak zvanično upalili motore i počeli sa pripremama za drugi deo sezone

Objavljeno: 12:53h

Operacija "Viktorija Plzenj" i pripreme za drugi deo sezone zvanično su započete u petak u SC Teleoptik.

Partizan je upalio motore posle zimske pauze, a Miroslav Đukić je prozvao igrače na koje računa za zimske pripreme, tokom kojih će se uigravati za predstojeća iskušenja koja ih očekuju, pre svega dvomeč u 1/16 finala Lige Evrope, ali i takmičenje u Superligi i Kupu Srbije.

FK Partizan - početak zimskih priprema 2018. godine
FK Partizan - početak zimskih priprema 2018. godinefoto: Filip Plavčić

Na spisku igrača za prolećni deo priprema našlo se čak 33 imena, ali je jasno da neće svi oni putovati ni na prvi, ni na drugi deo priprema. Biće i odlazaka onih glavnih igrača, ali i onih na koje klub više ne računa. Uz obavezni dolazak pojačanja.

Podsećamo da su klub već napustili Filip Kljajić, Petar Đuričković, Mohamed El Monir, Saša Marjanović, Alen Stevanović, Teofilus Solomon, Đorđe Lazović i Lazar Ćirković.

FK Partizan - početak zimskih priprema 2018. godine
FK Partizan - početak zimskih priprema 2018. godinefoto: Filip Plavčić

Od igrača koji se nalaze na spisku, na prozivci se nije pojavio samo Everton Luiz, za koga se i očekivalo da ne bude tu, jer je pre dva dana najavljeno da će kasniti na pripreme, a vrlo verovatno i napustiti klub u narednih 7 do 10 dana.

Ivica Iliev drži govor na početku zimskih priprema Partizana
Ivica Iliev drži govor na početku zimskih priprema Partizanafoto: Filip Plavčić

Fudbaleri Partizana će u Beogradu trenirati do 24. januara, kada se ekspedicija crno-belih seli na Kipar, gde će ostati do 9. februara. Crno-beli će na Kipru odigrati šest utakmica.

Prva je zakazana za 27. januar protiv poljskog Gornjika iz Zabrzea, dva dana kasnije protiv Slovana iz Libereca, a 1. februara protiv ukrajinske Žirke. Za 3. februar zakazan je susreta sa češkom Teplicom, da bi 6. februara Partizan igrao protiv letonske Liepaje i generalna proba zakazana je za 8. februar protiv beloruskog Šahtjora iz Soligorska.

Partizan će drugi deo sezone početi 15. februrara utakmicom protiv Viktorije Plzenj u šesnaestini finala Ligi Evropa na svom stadionu, a revanš je zakazan nedelju dana kaznije u Češkoj.

Evo i kompletnog spiska.

Spisak igrača FK Partizan na početku zimskih priprema
Spisak igrača FK Partizan na početku zimskih pripremafoto: Espreso

Ipak, ne možemo da ne pomenemo i jedan interesantan detalj, a to je podsećanje na prošlogodišnji početak zimskih priprema kada je na tadašnjem spisku bilo i ime najvernijeg i najpoznatijeg navijača crno-belih, Miše Tumbasa, pošto je klub rešio da se malo našali sa novinarima.

Ipak, sada njegovog imena nema na spisku ove godine.

BONUS VIDEO: Ognjen Ožegović na slavi kod Vladimira Stojkovića

(A. Radosavljević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.