NISU HTELI DA ME PUSTE: Trener Partizana je trebalo da potpiše za Barselonu, ali... (FOTO) (VIDEO)
Grobari na meču sa Jang Bojsom, Foto: Dado Đilas

kROJF GA JE HTEO!

NISU HTELI DA ME PUSTE: Trener Partizana je trebalo da potpiše za Barselonu, ali... (FOTO) (VIDEO)

Nisu ih zanimali uslovi, ma ni da čuju...

Objavljeno: 18:40h

Januarski prelazni rok je krenuo, transferi se već uveliko odvijaju, a interesantnu informaciju pružio je trener Partizana Miroslav Đukić.

Strateg crno-belih je u intervjuu za "Mocartsport" izjavio da ga je svojevremeno legendarni Johan Krojf želeo u Barseloni!

UEFA OBJAVILA ODLUKE! Evo zbog čega tačno su kažnjeni Zvezda i Partizan!

- Krojf je hteo da me dovede u Barselonu kad sam imao 29 godine i bio u naponu snage. Krojf je, kao trener, voleo igrače kakav sam ja bio: sposobne da iznesu loptu iz poslednje linije, započnu akciju, budu mirni, da znaju da čuvaju i prostor i protivnika, otkrio je Đukić.

Ipak, Deportivo nije hteo da ga proda, a Miroslav je objasnio i zašto.

Miroslav Đukić posle meča sa Skenderbegom
Miroslav Đukić posle meča sa Skenderbegomfoto: Dado Đilas

- Deportivo nije hteo da čuje za prodaju. Čelnike mog tadašnjeg kluba nisu zanimali čak ni uslovi. Ništa. Jednostavno nisu hteli da me puste. Nisu mi dozvolili. Iako se sve dešavalo samo godinu posle promašenog penala i izgubljene titule. Ostao sam na Rijazoru još sezonu i tek onda, kao slobodan igrač, potpisao za Valensiju - rekao je Đukić.

Pokojni Krojf je trenera Partizana pomenuo u svojoj autobiografiji na sledeći način.

NUDIMO ZVEZDI POMOĆ ZBOG SUSPENZIJE: Oglasio se PARTIZAN posle kazne koju je UEFA izrekla crveno-belima! (FOTO)

- Nisam mogao da završim ovaj izbor bez nekog iz Deportiva sa Bebetom, Maurom Silvom, Franom i ostalim. Jedan od njih je Đukić. Ne znam da li je Srbin, Hrvat ili Bosanac. Za mene je to sve isto. Ja ih sve zovem Jugoslovenima. Jugosloveni su klasa u kolektivnim sportovima. Kao pojedinci se dosta razlikuju, ali kao grupa su nešto drugo. Imaju poseban mentalitet, sjajnu tehniku, čine stvari lakšima. Vide drugačije neke situacije na terenu i čine ih još jednostavnijima. Imaju kliker da rešavaju probleme i da u trenutku improvizuju. Đukić ima sve to pomenuto što ga čini fudbalerom kojeg bi svako poželeo - piše najbolji evropski igrač svih vremena u autobiografiji iz 1993. naslovljenoj "Johan Krojf: Moji fudbaleri i ja".

BONUS VIDEO: Košarkaši Partizana pozdravljaju obe frakcije Grobara posle meča sa Zadrom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.