FIFA ga je suspendovala sa Mundijala u Rusiji, ali će zahvaljujući DROGIRANIM MUMIJAMA igrati na Svetskom prvenstvu! (FOTO) (VIDEO)
Paolo Gerero na meču sa Brazilom, Foto: AP

morbidna odbrana

FIFA ga je suspendovala sa Mundijala u Rusiji, ali će zahvaljujući DROGIRANIM MUMIJAMA igrati na Svetskom prvenstvu! (FOTO) (VIDEO)

Advokati nisu porekli da je fudbaler konzumirao kokain jer je igrač poznat po kršenju discipline. Odbrana se temeljila na dokazu da ključna supstanca može u telu osobe ostati vekovima nakon konzumacije

Objavljeno:

Peru se kvalifikovao na Svetsko prvenstvo, ali ga je dočekala vest da će najbolji u reprezentaciji, kapiten, legenda te zemlje, Paolo Gerero propustiti Mundijal zbog kokaina!

On je bio pozitivan na testu posle meča sa Argentinom 5. oktobra, ali je kasnije kazna smanjena i on će ipak igrati.

- Nikad u životu nisam uzeo drogu, a u Peruu je čaj od koke popularan i to se može popiti svuda pa i u hotelu gde smo odseli. Šoljice i čaj su svima bili dostupni, pa je verovatno i moja imala u sebi čaj od kokaina. Pio sam crni čaj sa limunom, nisam lud da uzimam bilo kakav kokain, pričao je Hoze Paolo Gerero (33) nakon što ga je FIFA suspendovala na godinu dana, a potom kaznu smanjila na šest meseci.

Međutim, ono što je bizarnije od samog postupka jeste i način odbrane na sudu, Gerera i njegovih advokata.

Peruanski mediji kažu da je Gerero sa advokatskim timom poslužio 'morbidnom odbranom' - u priču su uključena bar tri mumificirana leša stara barem pola milenijuma.

Ta su tela pronađena 1999. u Andima gde su zbog hladnoće i nadmorske visine ostala očuvana čak toliko da je u kosi od jedne od tri mumije pronađen metabolit kokaina. Ista supstanca koja je nađena i u Gererovoj mokraći!

Paolo Gerero, sada član Flamenga
Paolo Gerero, sada član Flamengafoto: AP

Advokati nisu porekli da je fudbaler konzumirao kokain jer je igrač poznat po kršenju discipline. Odbrana se temeljila na dokazu da ključna supstanca može u telu osobe ostati vekovima nakon konzumacije.

- To nam je pomoglo da postavimo odbranu, ali ne bi nam koristilo da nismo priložili svedočenja stručnjaka i nalaze studija i naučnih radova - rekao je Bičara Neto, jedan od advokata Gerera, koji i najavljuje da se neće predati dok ne bude oslobođen.

- Nastaviću da se borim kako bi dokazao nevinost. Nepravda je što su me kaznili kada sam im dokazao da nisam kriv.

BONUS VIDEO: Šta košarkaši Zvezde i Partizana žele jedni drugima u 2018. godini

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.