BOŽIĆNO LUDILO NA OSTRVU! Mančester slavi Lingarda i bod protiv Barnlija, Liverpul petardirao Svonsi! Vest Hem ispustio pobedu u poslednjim sekundama! (FOTO) (VIDEO)
Džesi Lingard proslavlja gol protiv Barnlija, Foto: AP

PREMIJER LIGA, 20. KOLO

BOŽIĆNO LUDILO NA OSTRVU! Mančester slavi Lingarda i bod protiv Barnlija, Liverpul petardirao Svonsi! Vest Hem ispustio pobedu u poslednjim sekundama! (FOTO) (VIDEO)

Remijem su završene utakmice Vest Bromvič-Everton (0:0) i Hadersfild-Stouk (1:1) dok je Votford pobedio Lester sa 2:1...

Objavljeno:

Fudbaleri Mančester junajteda nadoknadili su danas na svom terenu dva gola zaostatka i odigrali nerešeno 2:2 protiv Barnlija, u utakmici 20. kola Premijer lige.

U utakmicama koje su tradicionalno igrane drugog dana Božića, Boksing dej, nije pobedila nijedna gostujuća ekipa.

ODUŠEVLJENJE U LJUTICE BOGDANA! Ovo je dokaz da se na Marakani ozbiljno radi i tokom pauze! (FOTO)

Na Old Trafordu, Barnli je poveo već u trećem minutu kada je Ešli Barns naleteo na odbijenu loptu. Ekipe su posle toga imale po jednu dobru šansu, a u 36. minutu gosti su udvostručili prednost lepim golom Stivena Defura iz slobodnog udarca.

Minut kasnije Junajted je mogao da izjednači, ali je jedan igrač Barnlija u poslednjem trenutku blokirao šut Markusa Rašforda. Posle toga u šansama su bili Zlatan Ibrahimović i Pogba, a najbolju priliku za domaće do tada propustio je Džes Lingard koji se u 51. minutu našao na petercu, ali je njegov šut dobro odbranio golman gostiju, pa je lopta pogodila prečku.

Dva minuta kasnije Lingard je izjednačio petom, posle dodavanja Ešlija Janga. Posle toga Pogba je u 70. minutu iz slobodnog udarca šutirao preko prečke, a domaći su stalno napadali, što im se isplatilo u prvom minutu nadoknade vremena, kada je Lingard izjednačio posle odbijene lopte.

Junajted je vezao drugi remi u prvenstvu i drugi je na tabeli sa 43 boda, 12 boda manje, ali i utakmicu više od prvoplasiranog gradskog rivala Sitija. Barnli je bez pobede u poslednje tri utakmice i sedmi je na tabeli sa 33 boda.

Markos Alonso na mecu sa Brajtonom
Markos Alonso na mecu sa Brajtonomfoto: AP

Fudbaleri Čelsija pobedili su na Stamford Bridžu Brajton sa 2:0. Golove za ekipu Antonija Kontea postigli su Alvaro Morata u 46. i Markos Alonso u 60. minutu.

"Plavci" su četvrtu uzastopnu utakmicu bez poraza i treći su na tabeli sa 42 boda, dok Brajton zauzima 12. mesto na tabeli sa 21 bodom.

Marko Arnautovic proslavlja pogodak
Marko Arnautovic proslavlja pogodakfoto: AP

U meču punom preokreta Bornmut i Vest Hem odigrali su nerešeno 3:3.

Poveo je Vest Hem u sedmom minutu golom Džejmsa Kolinsa, a domaći su preokrenuli preko Dena Goslinga u 29. i Nejtana Akea u 57. minutu. "Čekićari" su preokrenuli rezultat zahvaljujući dvostrukom strelcu Marku Arnautoviću, koji je postigao golove u 82. i 89. minutu, a konačan rezultat postavio je Kalum Vilson u prvom minutu nadoknade vremena.

Vest Hem je 17. na tabeli sa 18 bodova a Bornmut na 18. mestu ima bod manje i nalazi se u zoni ispadanja.

Remijem su završene utakmice Vest Bromvič-Everton (0:0) i Hadersfild-Stouk (1:1) dok je Votford pobedio Lester sa 2:1. Ranije danas Totenhem je kao domaćin pobedio Sautempton sa 5:2, a večeras igraju Liverpul i Svonsi.

foto: AP

Fudbaleri Liverpula pobedili su večeras na svom terenu Svonsi sa 5:0, u utakmici 20. kola Premijer lige.

Dvostruki strelac bio je Roberto Firmino, koji je postigao golove u 52. i 66. minutu. Trent Aleksandar Arnold je u 65. minutu postigao svoj prvi gol za Liverpul, a strelci su bili još Filipe Kutinjo u šestom i Aleks Okslejd Čemberlen u 82. minutu.

Ekipa Jirgena Klopa mogla je i ubedljivije da pobedi, ali su dobre šanse propustili Mohamed Salah i Dominik Solanke.

Najbolju šansu za Svonsi propustio je Temi Abraham u četvrtom minutu nadoknade vremena, kada mu je golman domaćih Simon Minjole odbranio i izbacio loptu preko prečke.

DOŠAO SAM DO KRAJA, NE MOGU DA POMERIM RUKU! Ispovest Novaka Đokovića nikoga neće ostaviti ravnodušnim! (FOTO)

"Crveni" su nastavili niz dobrih rezultata i posle 10. pobede u prvenstvu zauzimaju četvrto mesto na tabeli sa 38 bodova. Prvi je Mančester siti sa 55 bodova i utakmicom manje, drugi je Mančester junajted sa 43, dok trećeplasirani Čelsi ima 42 boda.

Svonsi je pretrpeo 13. poraz u prvenstvu i poslednji je na tabeli sa 13 bodova.

Premijer liga, 20. kolo:

Totenhem - Sautempton 5:2

(Kejn 22. 39. 67. Ali 49. Son 51. - Bufal 64. Tadić 82.)

Bornmut - Vest Hem 3:3

(Gosling 29, Ake 57. Volson 90+1. - Kolins 7. Arnautović 82. 89.)

Čelsi - Brajton 2:0

(Morata 46. Alonso 60.)

Hadersfild - Stouk 1:1

(Ins 10. - Sobi 60.)

Mančester junajted - Barnli 2:2

(Lingard 53. 90+1. - Barns 3. Defur 36.)

Votford - Lester 2:1

(Vage 45. Šmajhel autogol 65. - Marez 37.)

VBA - Everton 0:0

Liverpul - Svonsi 5:0

BONUS VIDEO: Govor Bogdana Bogdanovića na dodeli nagrade za najboljeg košarkaša 2017. godine

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.