NIJE BILO DILEME: Kristijano Ronaldo drugi put uzastopno najbolji sportista Evrope!
Foto: AP

Zasluženo

NIJE BILO DILEME: Kristijano Ronaldo drugi put uzastopno najbolji sportista Evrope!

Portugalac je odneo pobedu ispred Luisa Hamiltona i Rodžera Federera

Objavljeno:

Po drugi put zaredom Kristijano Ronaldo je dobio nagradu za najboljeg sportistu Evrope.

Dvostruki uzastopni osvajač Zlatne lopte za najboljeg fudbalera planete izabran je i za najboljeg na "starom kontinentu" u jubilarnom 60. izboru Evropskih novinskih agencija.

Ovo glasanje tradicionalno organizuje poljska agencija PAP, a učestvovalo je i 26 agencija iz Evrope, a Srbiju je predstavljao Tanjug.

Kristijano Ronaldo na dodeli Zlatne lopte, foto: AP

Može se reći da je nagrada zasluženo otišla u ruke laureata jer je sa klubom osvojio Primeru, Ligu šampiona, španski i evropski Superkup i Klupsko svetsko prvenstvo, a reprezentaciju je odveo na Mundijal u Rusiji.

Portugalac je ukupno dobio 159 poena, a iza njega su ostali svetski šampion u Formuli 1 Britanac Luis Hamilton sa 143 boda i švajcarski teniser Rodžer Federer, osvajač Australijan opena i Vimbldona sa 124 boda.

Kristijano Ronaldo sa Zlatnom loptom, foto: EPA/Rodrigo Jimenez

U Top 10 su i španski teniser Rafael Nadal (113), švedska plivacica Sara Sjestrem (75), austrijski skijaš Marsel Hiršer (68), nemačka bijatlonka Laura Dahlmejer i britanski atletičar Mo Farah (51), brtitanski biciklista Kris Frum (50) i grčka atletičarka Katarina Stefanidi (41).

Najbolji srpski teniser Novak Đoković dobio je ovu nagradu 2011. i 2015. godine, a ove godine nije bio u konkurenciji zbog povrede.

BONUS VIDEO: Vladan Milojević posle osvajanja Zlatne lopte

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.