SAVO MILOŠEVIĆ UDARIO JAKO: Zato nikad nisam bio ništa u Partizanu! To je kao da pametujem na Matematičkom fakultetu!
Foto: Dado Đilas

Za Espreso

SAVO MILOŠEVIĆ UDARIO JAKO: Zato nikad nisam bio ništa u Partizanu! To je kao da pametujem na Matematičkom fakultetu!

O stanju u srpskom fudbalu, privatizaciji, zbog čega je ona "lek" za srpske klubove, pre svega za Zvezdu i Partizan, o navijačima koji imaju učešće u donošenju odluka... Bez dlake na jeziku, potpredsednik našeg fudbalskog Saveza, Savo Milošević

Objavljeno:

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević, govorio je pre svega o privatizaciji, za šta smatra da ne postoji bolji način da se srpski fudbalski klubovi izvuku iz trenutne situacije u kojoj se nalaze.

Legenda Partizana i naše reprezentacije, pre toga Jugoslavije, kaže da je ova rezultatska godina donela mnogo Zvezdi i crno-belima, ali i pored uspeha, novac.

Fudbaleri Paritzana i Crvene zvezde uoči 156. Večitog derbija, foto: Filip Plavčić

- Bilo je jako bitno da fudbal dobije finansijsku injekciju, jer ipak u današnje vreme ne može da se očekuje neka prevelika podrška države. I ovi sada rezultati znače i dosta nekih miliona koji su jako važni, te da će ova rezultatska godina dati motiv da rešimo dosta nekih bitnih stvari. Status klubova, privatizacija, neke stvari moramo da rešimo, jer ovakvo preživljavanje iz godine u godinu... Bojim se da ćemo doći do kraja. Sem toga, još uvek je dosta klubova praktično na izdisaju.

To znači da ste zagovornik da bez privatizacije nema ničega?

- U svetu još nisu izmislili bolju opciju od ove. Ne radi se o tome da li smo za to ili ne, nego je prosto ovo odsustvo rešenja statusa klubova gore od bilo čega. U poslednjih 15-20 godina država nema mogućnosti da pomogne, a ovo što se za sada daje je prosto nedovoljno. Ako je već tako, a i nema naznaka da će se to promeniti, kad su u pitanju ta ulaganja, onda mora da se reši drugačije dugoročno finansiranje klubova i njihovi statusi. Imamo pozitivne primere u vidu Čukaričkog i Voždovca. Tu se vidi ta privatna ruka, privatni kapital i ozbiljnost. Voždovac, pored Čukaričkog, postaje ozbiljan klub. To nam da je nadu da ta privatizacija može da bude nešto dobro - istakao je Milošević.

Mešanje navijača u sport, klubove, prelaske igrača?

- To samo znači da privatizacija najvećih klubova nije moguća. Niko normalan u takvoj situaciji neće dati ni cent, a kamoli primera radi, 100 miliona za Zvezdu ili Partizan. Zaboravimo na ozbiljnost u tom slučaju, dokle god navijači imaju odlučujuću ulogu. Ja znam da ću naići na osudu istih, ali se sa tom politikom ne slažem već 15 godina. Verovatno zato u Partizanu nisam nikad ništa ni bio, a i ne moram do kraja života da budem, ali meni nije logično da ljudi koji nemaju nikakve veze sa fudbalom, osim što su navijači, odlučuju o bitnim pitanjima, kao što je na primer, budućnost kluba. To je kao da ja sad odem na Matematički fakultet i da nešto pametujem... Stvarno ne bi bilo smisla - objasnio je Milošević.

Da li postoji mogućnost da se fudbalski i košarkaški klub Partizan međusobno pomažu, kao što je to nekada bio slučaj?

- To je bila praksa do pre neku godinu. Svi predsednici Partizana, pa i oni sa kojima se nisam slagao, su u velikoj meri pomagali košarkaški klub. Međutim, situacija u poslednje vreme nije takva, a zašto nije, to morate da pitate ljude iz fudbalskog kluba - rekao je legendarni bivši fudbaler Partizana.

BONUS VIDEO: Vladimir Stojković nakon svečanosti FSS Zlatna lopta

(A. B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.