ZAMALO! Bivši kapiten Crvene zvezde izbegao OZBILJNU ROBIJU!
Foto: Saša Pavlić Koky

dobro je

ZAMALO! Bivši kapiten Crvene zvezde izbegao OZBILJNU ROBIJU!

Kako je moglo da se završi, ovo je fantastično

Objavljeno:

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio bivšeg fudbalera Crvene Zvezde Nikolu Mijailovića (34) od optužbi za nelegalnu gradnju akva parka na Adi Ciganliji.

Tom odlukom koja je danas objavljena na sajtu suda, Apelacioni sud je preinačio prvostepenu presudu Drugog osnovnog suda u Beogradu kojom je Mijailović bio uslovno osuđen na osam meseci zatvora sa rokom provere od dve godine i novčanu kaznu od 150.000 dinara.

Mijailovića je tužilaštvo teretilo za krivično delo građenje bez građevinske dozvole.

(ANKETA) VI BIRATE: Ko je najbolji desni bek Superlige u 2017. godini? (VIDEO)

On je tokom suđenja negirao krivicu tvrdeći da mu je posao potpuno legalan.

Po nalazu Apelacionog suda nije dokazano da Mijailović imao svojstvo lica koje može biti učinilac krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole, a koje mu je stavljeno na teret.

foto: Saša Pavlić Koky

Naime, iz odredbi ugovora o zakupu nesumnjivo proizlazi da je preduzeće N preuzelo obavezu da uloži svoja sredstva u izgradnju navedenih objekata za potrebe JP Ada Ciganlije kao krajnjeg korisnika i jedinog vlasnika ovih objekata, uz pravo da ih koristi 10 godina, iz čega proizlazi da preduzeće ima svojstvo finansijera, a JP Ada Ciganlija svojstvo investitora.

Imajući u vidu napred navedeno, osnovano se u izjavljenoj žalbi branioca okrivljenog ukazuje da je prvostepeni sud pogrešno kvalifikovao kao investitora pravno lice Privredno društvo u kome je okrivljeni Nikola Mijailović imao svojstvo odgovornog lica, naveo je Apelacioni sud.

Mijailović je uhapšen 18. avgusta, a dve sedmice kasnije tužilaštvo je sudu dostavilo optužni predlog protiv njega, nakon čega je i pušten iz pritvora da se brani sa slobode.

BALKAN - RUPA BEZ DNA! Prodavali sendviče, listiće za tombolu, radili na građevini! Ovi fudbaleri su zbog DEČAČKOG SNA prolazili kroz PAKAO! (VIDEO)

Posle oslobađajuće presude on će imati pravo na naknadu štete sve koja mu je naneta ovim postupkom.

BONUS VIDEO: Vladan Milojević na gala večeri povodom kraja jesenjeg dela sezone

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.