BRUTALNA KAZNA SE SPREMA PARTIZANU: UEFA zabranjuje Grobare protiv Viktorije?!
Foto: Espreso

uticaće i haos sa derbija

BRUTALNA KAZNA SE SPREMA PARTIZANU: UEFA zabranjuje Grobare protiv Viktorije?!

Strahove rukovodstva iz Humske oko predstojećeg odlučivanja o kazni priznao je i potpredsednik kluba Vuletić

Objavljeno:

Strepnja se uvukla u Humsku ulicu kako se bliži 5. januar. To je datum kada će UEFA doneti odluku o eventualnom kažnjavanju Partizana za propuste na meču protiv Jang Bojsa, a kazna može da bude i rigorozna.

ANTE FIRIĆ PREBAČEN U SRPSKI ALKATRAZ! Hrvatski huligan koji je učestovao u haosu pušten s VMA (FOTO) (VIDEO)

Već su jednom crno-beli kažnjeni žestoko i dva meča u Evropi morali da igraju pred praznim tribinama, tada su dobili i uslovnu kaznu, te s pravom sada strahuju da bi Disciplinska komisija UEFA mogla da opet bude brutalna prema njima.

U najgorem slučaju čak i da ih kazni igranjem pred praznim tribinama meča 1/16 finala Lige Evrope protiv Viktorije Plzenj, što bi bio ogroman hendikep.

foto: Beta / Miloš Miškov

Uz sve to, na kaznu zbog utrčavanja navijača, blokiranih prolaza, pirotehnike, na odluku bi mogla da utiču i dešavanja na 156. Večitog derbija u Superligi, kada je došlo do nezapamćenog haosa na južnoj tribini i sukobu Grobara na istoj, koji je imao epilog brutalno prebijanje brojnih huligana.

- Još od avgusta, od kazne da igramo bez prisustva gledalaca na dva evropska meča i izricanja uslovne kazne s pretnjom automatske suspenzije od jedne utakmice u slučaju ponovljenih prekršaja strepimo od ponovnog zatvaranja stadiona. Konstantno smo pod lupom UEFA, zbog podebele fascikle navijačkih prekršaja iz poslednjih 12 godina, koja mi je data na uvid prilikom pojavljivanja pred Komisijom za žalbe. Naše takmičenje je deo sistema UEFA i kao takvo bi trebalo da funkcioniše po njenim opštim pravilima. U tom smislu nisam naročiti optimista kada je u pitanju odluka koju očekujemo 5. januara. Pretpostavljam da će prilikom izricanja kaznenih mera uzeti u obzir i ono što se desilo na večitom derbiju i verovatno aktivirati raniju kaznu o suspenziji - otkrio je strahove kluba potpredsednik Vladimir Vuletić za "Danas".

foto: Dado Đilas

Uz sve to crno-bele sigurno očekuje žestoka kazna i od strane Disciplinske komisije FSS-a, što je već najavljeno od strane direktora Superlige, Vladimira Bulatovića.

- Nagovešteni su nam otvaranje disciplinskog postupka i podnošenje disciplinske prijave protiv našeg kluba od strane Fudbalskog saveza Srbije. I to je u redu, tj. očekivano. Da je u pitanju subjektivna odgovornost mi bismo je negirali, jer ničim lično nismo doprineli strašnim događajima sa poslednjeg večitog derbija, ali smo kao njegov domaćin spremni da preuzmemo deo objektivne odgovornosti za ono što je bilo na južnoj tribini našeg stadiona. Pretpostavljam da će nam vrlo brzo biti izrečene sankcije - rekao je Vuletić.

BONUS VIDEO: Policija izvodi polugole navijače sa južne tribine na 156. Večitom derbiju

(Espreso.co.rs / Izvor: Danas.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.