TAKO JE BILO I KAD SAM JA BIO NA TRIBINI! Vučić žestoko zapretio hrvatskim huliganima!
Foto: Beta

predsednik o nasilju

TAKO JE BILO I KAD SAM JA BIO NA TRIBINI! Vučić žestoko zapretio hrvatskim huliganima!

Naveo je da to i nije sve baš tako lako i da je "na kraju krajeva" reakcija bila dobra

Objavljeno: 17.12.2017. 13:01h
  • 62

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će oni koji su izazvali i učestvovali u incidentu na utakmici Parizan - Crvena Zvezda dobiti zasluženu kaznu za svoje huligansko ponasanje, dok će se videti da li tu ima elemenata i za pokretanje nekih drugih postupaka, uz ocenu da sigurno nisu došli na utakmicu "da gledaju kvalitet fudbala".

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara u Nišu rekao da je dobio izveštaje o tom događaju, da će tu biti još posla i da je bilo još stranaca toga dana koji su imali značajnu ulogu u svim dešavanjima.

ZABORAVITE SVE ŠTO STE PROČITALI DOSAD: Ovo je PRAVI POVOD za krvavu tuču Grobara na Večitom derbiju! (FOTO) (VIDEO)

Kako je rekao "nisu došli da gledaju kvalitet fudbala" kao što tvrde supruge nekih od njih i dodao da nažalost nije u pitanju utakmica kao što je Real - Barsa.

Naveo je da one nisu upoznate sa iskazima koje su ti ljudi dali "a oni nisu baš bili zainteresovani za kvalitet utakmice" i dodao da su u iskazima pokazali da su možda jedno ime od fudbalera umeli da kažu.

foto: Profimedia

- Dobiće zasluženu kaznu za svoje huligansko ponašanje, a videćemo da li je bilo drugih stvari za neke druge postupke i za neke druge kazne - kazao je Vučić.

Kako je rekao sve se prati i ispituje a odgovarajući na pitanja u vezi reakcije policije na samom stadionu naveo je da postoji neka vrsta nepisanog pravila da se, za manje incidente na istoj tribini, ne meša odmah policija kako ne bi dolazilo do eskaliranja.

On je, pošto je poznato da je navijač Crvene Zvezde i svojevremeno dolazio na utakmice, kazao da to pravilo postoji i još od pre 25 godina "kada je napustio tribinu".

Vučić je rekao da je bilo određenih propusta, da je trebalo, posebno oni koji prate trržište droge i ono što se tamo dešava, da budu upoznati sa postupcima nekih mafijaških bosova.

Naveo je da to i nije sve baš tako lako i da je "na kraju krajeva" reakcija bila dobra.

Posebno je pohvalio rad BIA uz ocenu da je uradila dobar posao sa podacima o kojim licima se radi i odakle su došli i ta su lica pohapšena.

- Ne mislim da će lako da dolaze sledeći put i da pokušavaju da u Srbiji naprave bilo kakve nemire - podvukao je prersdnik Srbije.

Kako je rekao ovo je bio poslednji signal kako da reagujemo u buducnosti i uz poruku - reagovaćemo oštro i po zakonu.

(Espreso.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media