OGLASILA SE SUPRUGA PRETUČENOG HRVATA: Ono što je rekla otvara nova pitanja o celom događaju! (VIDEO)
Foto: Beta/Branislav Božić

incident na derbiju

OGLASILA SE SUPRUGA PRETUČENOG HRVATA: Ono što je rekla otvara nova pitanja o celom događaju! (VIDEO)

Supruga je reagovala na saopštenje Ministarstva

Objavljeno: 13:57h

Informacija da su u tuči na južnoj tribini Stadiona Partizana na 156. Derbiju učestvovali i huligani iz Hrvatske, koji su verovatno bili plaćeni da "preotmu" tribinu od vodeće struje "grobara", odjeknula je poput bombe na Balkanu.

Naravno, najviše su se za celu priču zainteresovali hrvatski mediji, kojima uglavnom ništa nije do kraja jasno, kao ni srpskim medijima.

Jutarnji list je u Hrvatskoj prvi objavio imena šestorice hrvatskih državljana iz Splita koji su sudelovali u neredima na utakmici Partizan-Crvena zvezda, a posle ove objave usledila je i reakcija Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske, u kojoj se naglašava da niko od pomenutih nije tražio konzularnu pomoć posle incidenta.

Nakon svega, oglasila se supruga jednog od pretučenih Hrvata, Damira Tovarovića.

Podsećamo, imena šestorice Hrvata koji su sudelovali u neredima su Ivan Mišković, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić i Damir Tovarović.

Od svih je najteže prošao 26-godišnji Firić s kontuzijom glave, nagnječenjem mozga i teškom povredom šake. Demantovano je da je uboden nožem u leđa i reanimiran, kako su neki mediji javljali. Tovaroviću su ustanovljeni nagnječenje mozga i lom gornje vilice.

Supruga Damira Tovarovića demqantovala je objavu iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova da "hrvatski državljani nisu zatražili konzularnu pomoć Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu".

Ovo je njena reakcija:

- U odnosu na Vaš članak o Splićanima na derbiju u Beogradu, izričito navodim kako sam kao supruga Damira Tovarovića zatrazila pomoć Veleposlanstva RH i konzulata u Beogradu, u četvrtak u 9 sati ujutro, sa samim početkom njihovog radnog vremena, ali nikakvu povratnu informaciju nismo dobili. Dakle, sve informacije koje imamo mi, kao porodice, došle su izvan veleposlanstva od kojeg je zatražena pomoć, i to od mene osobno. Dakle, netočni su navodi kako nije zatražena pomoć i kako ih niko nije kontaktirao. Nemamo nikakav kontakt s dečkima u Beogradu te je jasno da su navedeni uredi jedini gde smo formalno mogli zatražiti informacije i pomoć, no od konzulata, kao što sam navela, ista je izostala. Dakle, od njih nismo dobili niti podrobnije informacije o zdravstvenom stanju Splićana, a kamoli njihov status u policiji, jesu li privedeni i što im se eventualno stavlja na teret - stoji u poruci supruge.

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.