DA JE MARGARET TAČER NA VLASTI U SRBIJI, HULIGANA NE BI BILO U ROKU OD 24 SATA: Zašto VLADA SRBIJE kleči pred DIVLJACIMA? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Beta/Branislav Bozic, Fonet

Pakao na jugu

DA JE MARGARET TAČER NA VLASTI U SRBIJI, HULIGANA NE BI BILO U ROKU OD 24 SATA: Zašto VLADA SRBIJE kleči pred DIVLJACIMA? (FOTO) (VIDEO)

Da naša država hoće, problem sa huliganima bi i u Srbiji bio rešen za 24 sata. Ali neće. Zašto neće, to je pitanje za one koji vode državu

Objavljeno:

Posle sinoćnjeg pakla na na stadionu Partizana, postavlja se staro pitanje: zašto država ne rešava pitanje huligana?

Pa još par pitanja: Da li se čeka da neko bude ubijen? Zašto spodobe nisu u zatvoru, mada su svi odreda dobro poznati policiji? Kome odgovara da ovi divljaci budu iznad zakona? Šta znači zanimanje "navijač" u Srbiji, i još bitnije, šta znači zanimanje "vođa navijača"? Kakve su veze vođa navijača i političara? Kakve su veze vođa navijača sa trgovinom narkoticima? Kakve su veze vođa navijača sa policijom?

foto: Espreso

Krenulo je sa jednom bakljom, a usledio je POŽAR! Delije napravile VATRENI ŠOU dok je na jugu BESNEO RAT! (VIDEO)

Na sva ova pitanja, naravno, neće biti odgovora. Država će i dalje da se pravi slepa na oba oka, navijači će i dalje da budu iznad zakona, a pošteni građani će da izbegavaju stadione i njihovo okruženje, kad se igraju utakmice, kako ih nazivaju, "visokog rizika".

BRUTALNA TUČA NA JUGU: Žestoko makljanje među Grobarima, tukli se i gađali bakljama! (VIDEO)

Pošto nam nije ostalo ništa drugo, možemo barem malo da maštamo. Naime, Englezi su se 80-tih suočavali sa problemom huliganizma koji je uporediv sa ovim koji danas ima Srbija.

Tadašnja premijerka, "gvozdena ledi" Margaret Tačer, odlučila je da stane u kraj huliganima i njihovom divljanju. Odlučila je da napravi "ratni kabinet" kako bi se borila protiv njih.

Podsetimo, 1985. godine desio se pokolj na stadionu Hejsel, kad je na meču protiv Liverpula poginulo 39 navijača Juventusa. Tačerka je okrivila huligane iz Liverpula za ovo.

ZAŠTO JE IZBIO HAOS NA JUGU? Policija izvela 6 skroz golih navijača, jedni tvrde da su INFILTRIRANE DELIJE, a drugi da je grupa Grobara htela da preuzme tribinu!? (VIDEO)

Gvozdena ledi je uvela politiku čvrste ruke prema svim huliganima, bez izuzetka, i sve su ih čekale velike zatvorske kazne u slučaju da urade bilo šta protiv zakona.

foto: Beta/Branislav Božić

Na sastanku sa zvaničnicima Fudbalskog saveza, Tačerka ih je obavestila da će problem sa huliganima u engleskom fudbalu biti rešen, i otkrila im plan koji je uključivao uvođenje identifikacija na napadače i video nadzor na svim tribinama. Klubovima je dato 6 nedelja da odgovore.

Posle tragedije na Hejselu, 2. juna 1985. godine, uz blagoslov Margaret Tačer, UEFA je zabranila učešće engleskim klubovima u Evropi, na period od 5 godina.

JEDVA SU GA IZNELI: Trenutak kada Hitna pomoć odvozi skroz isprebijanog i teško povređenog navijača posle tuče na derbiju! (VIDEO)

U Srbiji, podsetimo, postoje kamere koje snimaju navijače, i tačno se zna ko izaziva nerede, ko tuče ljude, ko pali druge ljude, ali za ovo nasilje nikad ne odgovara nijedan vođa navijača.

Ko ih štiti?

Da je Margaret, nekim slučajem, na čelu Vlade Srbije, svi koji su bili učesnici u sinoćnjem nasilju bi odmah bili uhapšeni, i u kratkom roku osuđeni na višegodišnje kazne zatvora.

Svaki sledeći incident bi bio isto tako tretiran: Svi nasilnici u zatvor na dugu robiju, sve dok se ulice ne isprazne od siledžija.

Bez milosti.

JEDVA SU GA IZNELI: Trenutak kada Hitna pomoć odvozi skroz isprebijanog i teško povređenog navijača posle tuče na derbiju! (VIDEO)

Da je Margaret, nekim slučajem, na čelu Vlade Srbije, oni koji su sinoć unakazili čoveka na "jugu" bili bi odmah uhapšeni i osuđeni na kazne duže od 10 godina.

Da je Margaret, nekim slučajem, na čelu Vlade Srbije, odmah bi bile ispitane sve veze vođa navijača sa policijom i mafijom. Svi bi bili pohapšeni u roku od nekoliko dana.

foto: Beta/Branislav Božić

Da je Margaret, nekim slučajem, na čelu Vlade Srbije, stadioni bi postali mesto za porodičnu zabavu vikendom, a zatvori bi postali novo mesto gde huligani mogu da se obračunavaju.

Naravno, ni tamo ne bi mogli da se obračunavaju, jer bi bili zauzeti fizičkim radom i prevaspitavanjem.

Ali Margaret nije na čelu vlade Srbije.

ESPRESO SAZNAJE: Evo kakvo je stanje TEŠKO POVREĐENOG navijača Partizana!

Zato onaj ko je trenutno na njenom čelu, kao i ministar sporta, kao i ministar policije, moraju da odgovore na pitanja koja smo postavili:

Da li se čeka da neko bude ubijen?

Zašto spodobe nisu u zatvoru, mada su svi odreda dobro poznati policiji?

Kome odgovara da ovi divljaci budu iznad zakona?

Šta znači zanimanje "navijač" u Srbiji, i još bitnije, šta znači zanimanje "vođa navijača"?

Kakve su veze vođa navijača i političara?

Kakve su veze vođa navijača sa trgovinom narkoticima?

Kakve su veze vođa navijača sa policijom?

Da ponovimo: ubeđeni smo da na ova pitanja i dalje neće biti odgovora, jer nekome sve ovo odgovara.

Ostavljamo državi prostor da nas demantuje.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.