Grobari u Kijevu napadnuti SIGNALNIM RAKETAMA, huligani im skakali po taksiju! (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

ispovest napadnutog snimatelja tv partizan

Grobari u Kijevu napadnuti SIGNALNIM RAKETAMA, huligani im skakali po taksiju! (VIDEO)

Udarali su nas i gazili, a niko nije prišao da nam pomogne

Objavljeno: 16:23h

- Prišli su nam i pitali - "Serbians?", nismo ni stigli da odgovorimo. Prvo su udarili kolegu. Već u sledećem trenutku, mene je druga grupa opkolila s leđa. Primio sam desetak, petnaest udaraca u glavu i pao na zemlju. Skakali su po meni. Nemam predstavu koliko dugo je trajalo sve to, ali niko nije prišao da nam pomogne - ističe žrtva huliganskog napada iz Kijeva, snimatelj TV Partizan, prenose "Novosti".

Filip Balać, montažer TV Partizan, kaže da još nije svestan svega što je preživeo u Kijevu 7. decembra, uoči utakmice Dinamo - Partizan, kada je njega i kolegu na ulici pretukla grupa od petnaestak huligana.

AKO DAM GOL ZVEZDI... Ožegović podgreva atmosferu pred Večiti derbi, šta će posle ovoga reći Delije? (VIDEO)

Sa kolegom kamermanom je, oko pet sati po podne, krenuo ka "Mekdonaldsu" koji se nalazi dvesta metara od hotela "Premijer Palas" u kome su bili smešteni. Grupa napadača, kako kaže, očigledno ih je čekala.

- Nismo mi vikali, išli ulicom, dizali tri prsta, ponašali smo se najnormalnije - priča Balać. - Bio je mrak, a oni su čuli da pričamo srpski. Svestan sam bio sve vreme, u suprotnom sigurno bih gore prošao. Ovako sam uspeo nekako da se zaštitim rukama. Mislio sam da će prestati ako sam na zemlji. Ali oni su nastavili... Kada sam konačno ustao, samo mi je bilo u glavi da vidim gde je kolega, koga je tukla brojnija grupa - istakao je on.

U međuvremenu je na društevnim mrežama osvanuo snimak sa uznemirijućim scenama, gde se vidi kako huligani besomučno udaraju, šutiraju, a potom i skaču po čoveku koji leži na asfaltu. Vide se i prolaznici, automobili...

Zna se kada pada odluka o Muti! (FOTO)

- Niko nije prišao da nam pomogne - u čudu je Balać. - Na deset metara od nas je bilo vozilo Hitne pomoći. Ja mu kucam na prozor, otvaram vrata i pokazujem na kolegu. Samo mi je nešto nezainteresovano odgovorio na ukrajinskom, koji ne razumem. Uhvatio sam kolegu i otišli smo potom do hotela. Mi onako krvavi ulazimo, oni slabo govore engleski... Tu su bile stjuardese iz aviona koje su nam na kraju pomogle - rekao je Balać.

Čekali su još petnaestak minuta Hitnu pomoć, koja ih je potom odvezla do Urgentnog centra. Policijsku pratnju nisu imali, ni u putu sa aerodroma ni u hotelu. Posle incidenta i pregleda u bolnici, pojavila se policija, i uzeli su im izjave.

- Imam prijatelje iz Rusije koji su čuli šta se dogodilo i oni mi kažu "nisu svi Ukrajinci isti", što i ja potvrđujem - objašnjava Balać. - To može da se desi svuda. Ali, bili smo u Podgorici, pa u Albaniji. Najnormalnije šetali, jeli, pili, pričali smo na srpskom, nijedan problem nismo imali. Ovde se, posle Berna, najmanje očekivalo da će biti nekih neprijatnosti. I mi smo, možda, ušli u sve ovo preopušteno, jer nismo bili svesni u kom su problemu Ukrajinci sa Rusima. A s obzirom na to da mi imamo prijateljski odnos sa Rusima, mislim da je to bio povod. I verujem da su nas napali neki mlađi iz ekipe, koji su dobili zadatak da se dokažu... - objašnjava Balać.

Svi prijatelji kluba, predsednik, svi su nam prišli da vide kako smo - priča Balać. - To je prosto ljudski... Zvali su nas i igrači. Nikada nam se ništa slično nije dogodilo, a veče pre toga smo normalno gledali u kafiću utakmicu Šahtjora. Sve je bilo normalno... Ipak, kasnije smo čuli da su prethodnog dana momci koji su došli u svojoj organizaciji, imali incident. Gađali su ih signalnim raketama, a onda kada su nekako ušli u taksi, skakali su im po haubi - rekao je on.

- Drugari iz Rusije su mi rekli da je u njihovim novinama bilo reči o ovome, za ukrajinske ne znam. Ono što mi je izazvalo dozu zabrinutosti, jeste da li se oglasio klub Dinamo Kijev. Ipak smo mi novinari klupske televizije - pita se Balać i dodaje da im se niko od ukrajinskih kolega nije obratio, zbog čega misli da njihovi mediji ništa nisu ni preneli o napadu.

BONUS VIDEO: Đukić o potencijalnom penalu u derbiju i svađi Sume i Ožegovića u Kruševcu

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.