Borusija šokirana kod kuće, bledi Bajern upisao tri boda, Lajpcig ispustio trijumf! (VIDEO)
Foto: EPA / Friedemann Vogel

15. kolo bundeslige

Borusija šokirana kod kuće, bledi Bajern upisao tri boda, Lajpcig ispustio trijumf! (VIDEO)

Bajern sada ima 35 bodova, osam više od Lajpciga, koji nije uspeo da dođe do trijumfa pred svojim navijačima

Objavljeno:

Fudbaleri Bajern Minhena pobedili su u Frankfurtu Ajntraht sa 1:0, dok je Lajpcig na svom terenu igrao nerešeno 2:2 protiv Majnca, a Verder je na gostovanju sa 2:1 trijumfovao protiv Borusije Dortmund u utakmicama 15. kola nemačke Bundeslige.

Bavarci su u Ajntrahtu nastavili s dobrim rezultatima i došli do treće uzastopne pobede u svim takmičenja. Jedini gol postigao je Arturo Vidal u 20. minutu.

Srbin došao Čelsiju glave! (VIDEO)

Srpski fudbaler Luka Jović nastupao je od 71. minuta za Ajntraht.

Bajern sada ima 35 bodova, osam više od Lajpciga, koji nije uspeo da dođe do trijumfa pred svojim navijačima, a Ajntraht je deveti sa 22. Lajpcig je dvaput imao prednost protiv Majnca, ali na kraju nije uspeo da dođe do pobede. Vicešampion Nemačke poveo je golom Kevina Kampla u 29. minutu, da bi Majnc pogotkom Robina Kuaisona u 39. došao do izjednačenja.

Domaćin je preko Tima Vernera iz jedanaesterca u trećem minutu sudijske nadoknade vremena ponovo poveo, ali gosti su golom Emila Bergrena u 87. došli do izjednačenja.

Lajpcig u poslednjih pet prvenstvenih utakmica ima samo dve pobede, pa je tako izgubio korak za liderom, dok je Majnc 14. sa 16. Borusija Dortmund nastavila je da posrće, pa je tako ostala na samo dve pobede u poslednjih 13 utakmica u svim takmičenjima.

"Milioneri" za trijumf u domaćem prvenstvu ne znaju od kraja septembra i utakmice protiv Augsburga, a Verder je samo produžio niz svog rivala.

FUDBALSKI NBA: Everton ponudio 70 miliona evra za jednog od najtraženijih svetskih igrača! (VIDEO)

Verder je poveo golom Maksimilijana Egeštajna u 26. minutu, da bi Borusija preko Pjer-Emerik Obamejanga izjednačila u 57, ali je trijumf gostima doneo Teodor Gebre Selasije u 65. Borusija je sedma sa 22 boda, dok je 16. sa 14. U četvrtom meču igranom od 15.30 između Hamburga i Volfsburga nije bilo golova.

Petak:

Štutgart - Leverkuzen 0:2 (0:1)

Subota Ajntraht - Bajern 0:1 (0:1) (Vidal 20) Dortmund - Verder 1:2 (0:1) (Obamejang 57 - Egštajn 26, Selasije 65) Hambruger - Volfsburg 0:0 Lajpcig - Majnc 2:2 (2:1) (Kampl 29, Verner 45 pen - Kuison 39, Bergrin 86)

Nedelja

13.30 Keln - Frajburg 15.30 Hanover - Hofenhajm 18.00 Augzburg - Herta

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO: Navijači Kelna pale stolice na Marakani posle utakmice sa Crvenom zvezdom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.