Milojević: Ako kreneš nečim negativnim u startu, misli te vuku...
Foto: AP

realno

Milojević: Ako kreneš nečim negativnim u startu, misli te vuku...

- Jedno je sigurno, a to je da Radonjić neće igrati poslednje dve utakmice u polusezoni

Objavljeno: 14:22h

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da veruje da će ekipa da se izdigne iznad umora i savlada Borac iz Čačka (nedelja 16.30) u 21. kolu Superlige.

- Igramo protiv ekipe sa kojom smo se najviše puta sastali u sezoni s obzirom da smo protiv Borca igrali i u Kupu Srbije. I tada sam rekao da je Borac ekipa koja se konsolidovala, iako imaju male probleme. Kolega Spasić radi odličan posao, Borac je disciplinovan tim, neće nam biti lako, kao sve do sada - rekao je Milojević.

On još uvek nije siguran na koga će moći da računa protiv Čačana, nakon teškog meča protiv Kelna (1:0) i obezbeđenog evropskog proleća.

- Jedno je sigurno, a to je da Radonjić neće igrati poslednje dve utakmice u polusezoni - dodao je Milojević.

Prema njegovim rečima crveno-beli osećaju umor, ali da pokušavaju da ga drže pod kontrolom.

Mučki ga šutirali dok je ležao i skakali mu po glavi! Izašao jezivi snimak prebijanja Partizanove ekipe u Kijevu! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

- Sve je stvar navike, ako igrate u jakom evropskom klubu, onda pored fizičke pripreme imate i mentalne treninge da to prihvate to kao normalno. Kod nas je to nova situacija, a ja bih voleo da moji igrači nikada ne traže alibi u vidu umora. Ako krenemo da radimo sa nečim negativnim u startu, misli te vuku ka tome i tvoje telo ne može da isprati sve napore. Umor je prisutan, toga smo svi svesni, ali smatram da su ljudske mogućnosti mnogo veće nego što mi mislimo.

Osvrnuo se i na stanje u srpskom fudbalu posle uspeha Partizana i Crvene zvezde, istakavši da ne razume zašto je domaća liga potcenjena.

- Svi mi koji radimo u domaćem prvenstvu moramo da ga čuvamo i pazimo, to je nešto najbolje što imamo. Dosta se stavlja u negativan kontekst, ali verujem da je realnost potpuno drugačija od toga. Jako je teško ispraviti tu sliku, ali svi mi treba da se potrudimo. I igrači, stručni štabovi, ljudi koji vode klubovi i mediji treba drugačije da se odnose prema domaćem fudbalu. Mnogo stvari je nejasno i čini mi se da nam je u krvi da uvek hoćemo da nađemo neki alibi. Ne volim alibije, kod mene je sve jasno, ako je nešto loše to je loše, ako je dobro to se zadržava.

Dodao je i da Superliga ima mnogo talentovanih igrača i dobrih utakmica, kao i da postoji kvalitet, ali da se nada da će biti bolja.

BONUS VIDEO: Vujadin Savić sa bakljom posle plasmana u 1/16 finala Lige Evrope

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.