Njegove golove nisu zaboravili ni Delije ni Grobari: 14 godina bez uvek nasmejanog Cuneta! (GIF) (FOTO) (VIDEO)

Sećanja ne blede

Njegove golove nisu zaboravili ni Delije ni Grobari: 14 godina bez uvek nasmejanog Cuneta! (GIF) (FOTO) (VIDEO)

Bio je omiljen u svim klubovima u kojima je igrao, ostaće uvek u lepom sećanju među navijačima Zvezde
Objavljeno: 12:04h

Na današnji dan, 22. decembra 2001. u saobraćajnoj nesreći na Novom Beogradu, život je tragično izgubio Jovan Gojković, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde. Za njima su svi plakali: 9 jugoslovenskih sportista čije je karijere prekinula iznenadna smrt! (VIDEO)

Prilikom povratka u Beograd te kobne subote, rano jutro iz pravca Stare Pazove, Jovan Gojković, usled zaleđenog kolovoza, izgubio je kontrolu nad svojim automobilom i zakucao se u stub pokraj puta kod "Geneksa".
Uvek nasmejanom Cunetu bilo je tek 26 godina. Ovaj odlični tehničar postigao je 21 gol za Zvezdu, a svojim igrama u crveno-belom dresu zaslužio je mesto u reprezentaciji Jugoslavije. Međutim, za reprezentaciju Jugoslavije nastupio je samo u jednom meču, 23. decembra 1998. protiv Izraela (0:2) u Tel Avivu.
Sa Zvezdom Gojković je osvojio dva Kupa i jednu titulu prvaka države, a onda je u leto 2000. godine prešao u solunski Iraklis.
Cune je bio omiljen u svim klubovima u kojima je igrao i ostavio je dubok trag među svojim nekadašnjim saigračima. Ostaće uvek u lepom sećanju među navijačima Zvezde.
Gojković je više puta bio je koban po Partizan. Odigrao je osam derbija i postigao tri gola, od kojih se posebno pamti onaj u finalu Kupa protiv večitog rivala, kada je nanizao nekoliko igrača i smestio loptu pod prečku.
Taj gol ne zaboravljaju ni Delije ni Grobari...

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.