Zvezdino slavlje ne prestaje ni dan posle Kelna zbog PLANETARNOG RAZLOGA! (VIDEO)
Foto: FK Crvena zvezda

26 godina

Zvezdino slavlje ne prestaje ni dan posle Kelna zbog PLANETARNOG RAZLOGA! (VIDEO)

Čekali su crveno-beli 25 godina na prezimljvanje u Evropi, a sad je na redu novi jubilej

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde na čelu sa Vladanom Milojevićem ostvarili su najveći uspeh kluba još od 1992. godine, prezimili su u Evropi.

Pobedom nad Kelnom od 1:0, tim sa "Marakane" je sebi obezbedio još minimum dva meča u Ligi Evrope, a protivnika u nokaut fazi saznaće na žrebu koji se održava u ponedeljak, 11. decembra.

Zvezda je još jednom ispisala istoriju EVROPSKOG FUDBALA! A za to su samo DELIJE KRIVE! (FOTO) (VIDEO)

Do tada se igrači spremaju za meč domaćeg prvenstva protiv Borca, a kao i Delije, nestrpljivo čekaju obrtanje kuglica u Nionu.

foto: Dado Đilas

Posle istorijskog datuma, sedmog decembra, došlo je vreme da se proslavi osvajanje Svetskog klupskog prvenstva 1991. godine!

Crvena zvezda je par meseci nakon osvajanja Kupa Evropskih šampiona nad Marsejem, otišla u Japan da odigra finalni duel za klupskog planetarnog prvaka sa čileanskim predstavnikom Kolo Kolom.

ZVEZDAŠ DO KOSKE! KAD JE SRNIĆ DAO GOL, NJEGOVO SRCE NIJE IZDRŽALO: Poznato je kako se dogodila tragedija na meču Zvezda - Keln!

Prvak Južne Amerike nije imao šanse u duelu sa Zvezdom, pa i pored igrača manje, Beograđani su uspeli da golovima Jugovića i Pančeva donesu trofej.

Crvena zvezda – Kolo Kolo 3:0 (1:0) Strelci: 1:0 – Jugović u 20, 2:0 - Jugović u 60, 3:0 Pančev u 75. minutu. Datum: 8. 12. 1991.

Stadion: Nacionalni u Tokiju

Gledalaca: 62.000.

Sudija: Kurt Retlisberger (Švajcarska)

Pomoćnici: Čan Jan Ming (Hong Kong) i Kićiro Taći (Japan).

Žuti kartoni: Mihajlović, Vasilijević (Crvena zvezda), Ramirez (Kolo Kolo). Crveni Karton: Dejan Savićević (Crvena zvezda) u 43. minutu. CRVENA ZVEZDA: Milojević, Radinović, Vasilijević, Jugović, Belodedić, Najdoski, Stošić, Ratković, Pančev, Savićević, Mihajlović. KOLO KOLO: Moron, Mendoza, Garido, Margas, Vilčes, Ramirez, Bartičoto, Salvatijera (Dambrovski), Janeš, Pizaro, Martinez (Rubio).

BONUS VIDEO: Navijači Kelna pale stolice na Marakani posle utakmice sa Crvenom zvezdom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.