MUNDIJAL PRE MUNDIJALA: Ko bolje može da glumi Nejmara od Mesija?! Budući selektore, čitaj Espreso! (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

PREDLOG ESPRESA

MUNDIJAL PRE MUNDIJALA: Ko bolje može da glumi Nejmara od Mesija?! Budući selektore, čitaj Espreso! (VIDEO)

Uobičajena praksa je da nacionalni timovi igraju protiv ekipa koje gaje sličan stil igre ili dolaze sa istog podneblja kao što su to i njihovi protivnici u grupi...

Objavljeno:

Srbija sa nestrpljenjem broji mesece i dane do početka Svetskog prvenstva u Rusiji i utakmica koje će naši fudbaleri igrati. Srpska reprezentacija je na žrebu 1. decembra saznala svoje protivnike u grupi E, to su Brazil, Švajcarska i Kostarika. Sada posle žreba slede pripreme za upravo te mečeve, jer oni su najvažniji, pošto je osnovni cilj proći grupnu fazu i plasirati se u 1/8 finala Mundijala. Pre svega bismo morali da odredimo i ko će biti selektor koji će spremiti i voditi srpske fudbalere u Rusiji, pošto smo se rastali sa selektorom Slavoljubom Muslinom. Onda on mora napraviti plan priprema, ali što je najvažnije i FSS u dogovoru sa njim mora dogovoriti i prijateljske i pripremne mečeve, koji u ovom slučaju ne mogu biti protiv bilo koga.

foto: Filip Plavčić/EPA/Sergei Ilnitsky/Sergei Chirikov

Uobičajena praksa je da nacionalni timovi igraju protiv ekipa koje gaje sličan stil igre ili dolaze sa istog podneblja kao što su to i njihovi protivnici u grupi. I tu sada uskačemo mi iz Espresa, koji smo odlučili da predložimo Bunjevčeviću, Kokezi, drugi članovima Saveza, kao i budućem selektoru, protiv kojih timova bismo mogli da igramo.

NEVERICA! Legenda turskog fudbala postaje novi selektor BiH?! (FOTO)

NOVI BEOGRAD, ALI NE PRVOBITNO PLANIRANA LOKACIJA: Vučić otkrio gde će biti izgrađen nacionalni stadion! (FOTO)

Prvi protivnik Srbiji biće selekcija Kostarike, koja dolazi iz Srednje Amerike i sasvim je logično da se odabere neki protivnik iz tog dela sveta.

foto: AP

Od učesnika Svetskog prvenstva iz te regije imamo Meksiko i Panamu, mada teško da će izbor pasti na "sombrerose" s obzirom na to da se oni nalaze u grupi F sa kojom se naša reprezentacija ukršta u osmini finala. Tako da izbor pada ili na Panamu, sa kojom smo već igrali pre nekoliko godina na turneji po Severnoj Americi i odigrali 1:1, ili na neku drugu srednjeameričku ekipu koja se nije plasirala na Mundijal, poput Hondurasa ili Jamajke.

U drugom kolu na šampionatu planete, naša reprezentacija će igrati Švajcarske i tu je možda teže pronaći adekvatnog protivnika koji će u pripremama "glumiti" Švajcarce.

foto: AP

Možda bi i najidealniji rival bili Nemci zbog sličnog mentaliteta, bez obzira što je švajcarska selekcija skup mnogo fudbalera koji vuku korene iz drugih država i nisu Švajcarci, ali kih sve odlikuje germanski mentalitet, jer su odrasli u njemu.

I na kraju u poslednjem kolu, igraćemo protiv Brazila, meč koji ako Bog da neće odlučivati ništa, ako odigramo kako treba prve dve utakmice.

POČELA PRODAJA KARATA ZA MUNDIJAL: Poznato je koliko karata dobijaju navijači Srbije i kako mogu da dođu do njih!

Svi koji znaju da fudbal uopšte postoji znaju da Brazilci spadaju uvek među prve favorite za osvajanje "Zlatne boginje" i da uvek imaju moćan tim, baš kao što je to slučaj sada, kada su prosto pregazili južnoameričke kvalifikacije. Jasno je da Brazilci imaju svoj osobeni stil igre, ali opet jasno je i da će našima u pripremnim mečevima biti potreban meč protiv neke ekipe iz Južne Amerike.

foto: AP

Naše mišljenje je da bi najbolje bilo da to budu Argentina ili Urugvaj, eventualno Kolumbija, a razlog za to jeste što je potrebno odbrani srpske reprezentacije da oseti kako je to igrati protiv jednog tako moćnog napada, koji odlikuju tehnika, umeće, brzina i ubitačnost.

Brazilci imaju fanstastične ofanzivne igrače predvođene najskupljim igračem planete Nejmarom i najboljim strelcem kvalifikacija Gabrijelom Barbosom, a kuda ćete bolju pripremu za takve zveri od igranja protiv Mesija, Kuna Aguera, Di Marije, Dibale ili Kavanija, Suareza, Bentankura, odnosno protiv Rodrigeza, Kvadrada, Falkaa, Murijela, Bake

BUFON IDE U PENZIJU! Juventus je već pronašao zamenu! I to kakvu... (VIDEO)

Dakle disciplinovana, uporna, tehnički odlično potkovana ekipa, koja voli da napada. Međutim, i Nemci se nalaze u grupi F sa kojom se ukrštamo u osmini finala tako da će se teško FSS odlučiti za prijateljski susret sa njima.

foto: Dado Đilas

Zato nam ostaju recimo Austrijanci sa kojima smo već igrali tokom kvalifikacija, ili se opredeliti za neke druge reprezentacije sa sličnim stilom, a koje će igrati na Mundijalu recimo Poljska, Island, Švedska ili se opredeliti za one iz samog krema evropskog fudbala poput Francuske, Španije ili Engleske. To su dakle naši predlozi, a vi nam u komentarima recite da li ste saglasni ili koji su to vaši predlozi za protivnike u pripremama reprezentacije Srbije.

BONUS VIDEO: Grudvanje Grobara na stadionu Partizana

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.