LEGIJA STRANACA PREPUNA ALBANACA: Doživotno ću se boriti protiv Srbije, za Albaniju i Kosovo! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Profimedia

A, trener Hrvat...

LEGIJA STRANACA PREPUNA ALBANACA: Doživotno ću se boriti protiv Srbije, za Albaniju i Kosovo! (FOTO) (VIDEO)

Bivši trener Lacija koji ih predvodi sa klupe poreklom je Hrvat rođen u Sarajevu, a okosnicu tima čine momci rođeni ili koji vuku korene u Albaniji u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu...

Objavljeno:

Srbija je konačno, posle meseci iščekivanja, dobila rivale za Svetsko prvenstvo u Rusiji. To su Brazil, Švajcarska i Kostarika.

Naši reprezentativci mogli su da prođu i bolje i gore, ali sada kada su rivali već poznati, vremena i mesta za kukanje nema.

U ovom tekstu ćemo se potruditi da vam malo približimo reprezentaciju Švajcarske, o kojoj se mnogo već zna, kao i veoma interesantnu simboliku koja se krije iza susreta Orlova i "sajdžija" 22. juna u Kalinjingradu.

Svi Srbi će hteti da KRSTAJIĆ bude SELEKTOR u Rusiji! Evo i zbog čega! (VIDEO)

Prvo je red da se osvrnemo na prethodne duele Srba i Švajcaraca.

Interesantno, već smo 1950. bili u grupi Mundijala sa Švajcarskom, Brazilom i Meksikom (komšijama Kostarike), i tada smo ispali već u grupi, jer smo poraženi od Brazila, igrali "iks" sa Meksikancima, i pobedili Švajcarce.

foto: Printscreen/11v11.com

Dakle, samo jednom su se "plavi" sastali sa Švajcarcima u grupnoj fazi velikog takmičenja, bilo je to upravo te 1950. godine. Interesantno, samo 14 dana pošto je odigrana prijateljska utakmica između ove dve reprezentacije.

Kada je reč o samim Švajcarcima i njihovom učinku na velikim takmičenjima.

Na prethodnom Svetskom prvenstvu su bili drugi u grupi iza Francuske kada su savladali Ekvador i Honduras, tada su fantastični bili i sadašnji reprezentativci, Đerdan Šaćiri, Rikardo Rodrigez i Haris Seferović. I onda u osmini finala su igrali sjajno protiv Argentine, reprezentacije koja je kasnije igrala finale. Ipak, golom Di Marije u produžetku su Argentinci prošli u četvrtfinale. Bila je to jedna od dosadnijih utakmica na prethodnom Mundijalu.

Mirno li spavaš, Marijana Mateus? Lotar došao na žreb i parkirao AVION! (FOTO) Na EURO 2016 su bili sasvim solidni, u grupi sa domaćinom Francuskom. U drugoj fazi su igrali protiv Poljske, otišlo se u produžetke, potom i penale... Granit Džaka je poslao loptu pored gola za plasman Poljske u četvrtfinale. Na Svetskim prvenstvima su tri puta igrali četvrtfinale, ali je to bilo davno, 1934, 1938. i 1954. godine kada su bili domaćini.

Redovni su učesnici na poslednja tri Svetska prvenstva, ovo im je četvrto uzastopno i nema sumnje da su možda i blagi favoriti u utakmici protiv Srbije.

Međutim, ono što je nama veoma zanimljivo vezano za nacionalni tim jedne od retkih vojno-neutralnih zemalja na svetu je činjenica da za njega igra ogroman broj naturalizovanih igrača, čije familije su u Švajcarsku pošle trbuhom za kruhom. Pa tako, jedan od glavnih igrača reprezentacije je Rikardo Rodrigez, koji je rođen u gastarbajterskoj porodici. Ono što već i ptičice na grani znaju je to da nekoliko albanskih internacionalaca igra za ovu reprezentaciju.

KAD? GDE? U KOM GRADU? Ovo je KOMPLETAN RASPORED ORLOVA na Mundijalu u Rusiji! (FOTO)

U pitanju su Admir Mehmedi, Đerdan Šaćiri, Valon Behrami, Granit Džaka. Inače, Šaćiri, Behrami i Džaka su rođeni na srpskoj teritoriji, na Kosovu. Haris Seferović ima bosansko poreklo, dok je Mario Gavranović, poput selektora Vladimira Petkovića - Hrvat.

Za kraj, ostavili smo mali motivacioni deo za Orlove, ukoliko ovo pročitaju. U pitanju su reči Granita Džake.

- Ponosan sam na tebe, Taulante (brat Granita Džake, reprezentativac Albanije). Doživotno ću se boriti protiv Srbije kako bih Albaniju i Kosovo učinio ponosnim - pisao je posle utakmice Srbija - Albanija i onog sramnog incidenta sa dronom na Fejsbuku fudbaler Arsenala...

Njihova najjača postava izgleda ovako nekako, a igraju u formaciji 4-2-3-1:

Zomer - Lihtštajner, Šar, Akanđi, Rodrigez -Zakaria, Džaka -Đ. Šaćiri, Džemaili, Zuber - Seferović

GOTOV ŽREB! Srbija saznala rivale za Mundijal u Rusiji! (FOTO) (VIDEO)

Srećno, Srbijo!!! Pokaži im ko su evropski Brazilci, a kome je u krvi da se bavi pravljenjem satova i skladištenjem novca!

BONUS VIDEO: Ova tri igrača će biti najveća opasnost za Srbiju na Mundijalu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.